Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Káva: skvělý nápoj pro povzbuzení i krásu

Mnoho z nás si neumí představit ráno bez šálku vonící kávy. Málokterý nápoj nám dodá po ránu tolik energie a povzbudí nás tak jako káva.

Účinky výborného nápoje znali už naši předci a lidé ho proto pijí i dnes. Málokdo ale ví, že káva nás dokáže nejen povzbudit, ale také odstranit vady na kráse. Tyto kávové zázraky ocení hlavně dámy, i někteří pánové si ovšem přijdou na své.

magazin.cz

 

V kvalitní kávě je samozřejmě obsažen kofein, díky kterému se dokážeme i po náročné nebo prohýřené noci opět postavit na nohy. Mimo kofeinu jsou v kávě přítomny i jiné složky, které nám právě mohou pomoci zlepšit pleť a kvalitu vlasů. Mezi tyto látky patří například tuky, alkaloidy, organické kyseliny, hořčík, draslík nebo železo. Pokud máte po ruce mletou kávu, můžete vyzkoušet následující tipy pro krásu.

V horkých letních měsících není opálená pokožka ničím výjimečným. Jak si ale snědou pleť uchovat i v zimě? Můžete samozřejmě zajít na opálení solárním zářením do nejbližšího centra nebo si v drogerii koupit samoopalovací krém. Zkuste však i něco jiného a rozhodně zdravějšího než je návštěva solária. Stačí si uvařit silnou kvalitní kávu a vychladlou ji pomocí vatového kosmetického tampónu vetřete do pokožky. Po několika takovýchto kávových kosmetických rituálech by vaše pleť měla získat snědý vzhled.

Pokud za sebou máte noc strávenou tancem a popíjením alkoholu, uvařte si ráno rovnou dvě silné kávy. Tu jednu si po probuzení vypijte a do té druhé nasypte pár kostek ledu. Vše rozmixujte a vytvořte si tak jakousi kávovou ledovou tříšť. Tu si aplikujte na obličej a počkejte pár minut. Nejenom, že se okamžitě probudíte, ale káva vám pleť zpevní a osvěží.

magazin.cz

 

Díky kávovému oleji, jehož hlavní složkou je kyselina linolová, můžete snadno zabránit tvorbě vrásek. Zmíněná kyselina má totiž blahodárné účinky na naší pleť, která pak nejeví známky stárnutí. Z kávy si tak můžete připravit i pleťovou masku proti vráskám. Co budete potřebovat? Kromě šálku silné kávy si nachystejte ještě vaječný žloutek a trochu žitné mouky. Z těchto surovin vytvořte masku, tu naneste na obličej a nechte pár minut působit. Poté tento kávový zázrak z obličeje umyjte, nejlépe vlažnou vodu.

I když se mezi lidmi říká, že káva může být jednou z příčin vzniku celulitidy, pokud ji nebudeme pít, ale aplikovat přímo na kůži, dokáže nás „pomerančové kůže“ zbavit. Pomůže vám s tím kávový lógr, který ale musí být ještě teplý. Ten pak už jen stačí nanést na celulitidou postižená místa a zabalit je do potravinářské folie. Kávová sedlina by se měla nechat působit asi dvacet minut a pak opláchnout stejně jako pleťovou masku.

magazin.cz

 

Káva také dokáže zlepšit kvalitu našich vlasů a vrátit jim lesk a pevnost. Na vlasy můžeme aplikovat buď samotnou silnou kávu, nebo si připravit speciální kůru. Ta se skládá z vaječného žloutku, lžíce rumu a horké vody s kapkou rostlinného oleje. Tuto vlasovou masku nechte na hlavě asi pět minut působit a potom ji pečlivě opláchněte vodou. Výsledkem budou nádherné vlasy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1