Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Co o vás řeknou nehty?

Věřte-nevěřte vaše pětice prstů na rukou či na nohou může vážně promluvit o vašem zdraví i povaze. Alespoň podle podiatra Michaela Niresberga, který tvrdí, že právě na této části těla se „zapíší“ všechny vážné choroby.

Delší prsteníček: Schopnost více vydělávat

Tak teď se pěkně zadívejte na své ruce: Máte prsteníček delší, než ukazováček? Pokud jste muž, máme pro vás jednu dobrou a jednu špatnou zprávu: Toto „znamení“ prý mají lidé, kteří dokáží dobře vydělávat peníze, ale zároveň jsou zdravotně více postižitelní rakovinou prostaty. K tomuto závěru došli vědci na Univerzitě v Cambridge, kteří tvrdí, že za delší prsteníček může větší produkce mužského hormonu androgenu, který zvyšuje v člověku agresivní sklony. Není divu, že většina majitelů této „prstové disharmonie“ si vybíjí svůj přetlak v práci.

magazin.cz

 

Jak se projevují slabé srdce?

Věřte tomu či ne, ale zdraví vašich prstů (ať už na ruce či noze) může mít návaznost se kondičkou vašeho srdce. Pokud se kůže na vašich prstech drolí nebo slupuje, je to známka toho, že máte málo krve (a to i v případě, že laboratorní výsledky mluví o opaku). Nedostatek této životadárné tekutiny souvisí se špatnou výživou těla. Tato věc se pak začne projevovat na kvalitě vašich vlasů, kůže a suchých nehtech. Podvýživa zároveň způsobuje i slabší srdce, nižší tlak a tvorbu vrásek.

magazin.cz

 

Ukazovák větší než palec – šéfovské sklony

Teď na chvilku odběhneme od vědeckých výzkumů k mytologii. Ta totiž praví, že pokud máte ukazováček na noze delší než palec, jste dominantní člověk se vůdcovskými sklony (ty se můžou projevit jak v rodině tak i v zaměstnání).

magazin.cz

 

Když vám chybí vitaminy

Nedostatek vápníku se projeví na slabých nehtech. Naopak chybějící vitamin B si vaše tělo „zapíše“ na nehtech u nohou, které jsou nezvykle rovné. A když váš organizmus zoufale baží po vitaminu C? To poznáte podle toho, že se vám začnou třepit nehty na nohou. Některé „drápky“ mohou mít na sobě bílé flíčky, což je signál, že tělu chybí zinek.

magazin.cz

 

Nehty symbolizující nedostatek kyslíku v krvi

Paličkovité nebo příliš kulaté nehty mají lidé, kteří trpí chronickými dýchacími obtížemi. Tato záležitost je prý daná poklesem kyslíku v krvi.

magazin.cz

 

Jak se na nehtech projevuje mrtvice?

Bílé „měsíčky“ na vašich nehtech jsou předzvěstí nových nehtů. Pokud se vám zdají, že mají fialový nádech, může jít o varování před mrtvicí. Podle americké lékařky Karen Burris jde o to, že při mrtvici se krevní oběh zpomaluje, čímž dochází k nedostatečnému prokrvování některých částí těla.


magazin.cz

 

Co řeknou šmouhy na nehtech?

Pokud se zadíváte na své nehty na rukou a uvidíte tmavý stín těsně před koncem nehtu, tak si dejte pozor na svá játra. A nejenom na ně. Hrozí vám rovněž zvýšená činnost štítné žlázy či náchylnost k cukrovce nebo stravovací problémy.

magazin.cz

 

Ať už jste o sobě zjistili cokoliv, jedno je jisté: je na čase se k tělu chovat slušně. Jedině tak se váš organizmus vzchopí a bude silnější v boji proti různým neduhům.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!