Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Bláznivá jména potomků slavných

Někteří rodiče mají tendenci dávat svým dětem originální jména, která jen tak někdo nemá. U celebrit to platí také.

Slavné hvězdy často pojmenovávají svá dítka až bláznivými jmény. Některé děti slavných tak mají možná originální jméno, kterým ale šokují své okolí a stávají se kvůli němu někdy i terčem posměchu. Rodičům se ale jméno jejich potomka líbí, a když je pak i dítě se svým jménem spokojeno, je slavné rodině jedno, že na dítě ostatní koukají s podivem.

Americká herečka Gwyneth Paltrow má s hudebníkem Chrisem Martinem dceru, která dostala jméno Apple. Překlad tohoto jména do češtiny snad není potřeba zdůrazňovat. Co ale rodiče vedlo k tomu, že pojmenovali své dítě podle ovoce? S tímto netradičním jménem přišel překvapivě otec holčičky a herečce se ten nápad zalíbil. Podle slov slavných rodičů je jméno Apple sladké a krásně zní. Tak hlavně, že se to všem v rodině líbí, na okolí nezáleží.

 

magazin.cz

 

Známý a oblíbený anglický kuchař Jamie Oliver je otcem tří dětí, které mu dala jeho manželka Jools. Dcerky dostaly od svých rodičů zvláštní jména. Při jejich vymýšlení měli asi rodiče bujnou fantazii. Jak jinak lze vysvětli jména jako Poppy Honey (v češtině Miláček Makovička), Daisy Boo (přirovnání ke kravičce dívku jistě moc nepotěší) nebo Petal Blossom Rainbow (což by se do češtiny dalo přeložit jako Okvětní Lístek Rozkvetlé Duhy)?

I oblíbený americký herec Nicolas Cage pojmenoval své dítě netradičně. Svému synovi dal jméno Kal-el. Inspirací při vybírání jména svému dítěti byl slavnému herci nejspíš komixový příběh o Supermanovi. Tento superhrdina totiž používal jméno Kal-el na planetě Krypton.

Irský rockový zpěvák Bob Geldof má se svou ženou, známou televizní moderátorkou Paulou Yates, dceru, která přišla na svět se jménem Peaches Honeyblossom. V Čechách by tak této dívce lidé říkali Medový broskvový kvítek. Slavní rodiče zřejmě ale nemysleli na to, že by se mohli někdy dívce posmívat spolužáci ve škole. Takové problémy bohužel nastaly a mladá slečna tak za své jméno rodiče pomalu proklíná.

 

magazin.cz

 

Děti již zesnulého amerického rockového hudebníka Franka Zappy už si na svá šílená jména zvykly. Dcery slavné hudební hvězdy tak žijí se jmény Moon Unit (Kus Měsíce – údajně podle měsíční noci, během níž se narodila) a Diva Thin Muffin (což nejspíš napovídá, jaká byla oblíbená cukrovinka jejího otce).

Další již zesnulá americká filmová hvězda, herec David Carradine dal svému synovi jméno Free. Ten s tímto jménem však prožil jenom dětství a v dospělosti si ho změnil na jméno normálnější – Timothy.

Syn slavného anglického fotbalového hráče Davida Beckhama se zase jmenuje Brooklyn. Že by byl chlapec počat ve stejnojmenné čtvrti New Yorku?

magazin.cz

 

Pár amerických hudebníků, Kurt Cobain (zesnulý frontman kapely Nirvana) a Courtney Love spolu zplodil dceru, která po narození dostala jméno Frances Bean Love. Možná, že její rodiče vymysleli Fazoli lásky během svých drogových dýchánků.

Sourozenci herce Joaquina Phoenixe mají také ve svém rodném listě zapsaná kuriózní jména. Hercův bratr dostal totiž jméno River (Řeka) a jeho sestry se jmenují Summer (Léto), Rain (Déšť) a Liberty (Svoboda).

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!