Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Muž s největšími svaly je Egypťan!

Je to tak – čtyřiadvacetiletý svalovec Moustafa Ismail byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů jako majitel těch největších bicepsů na světě.

Pořádné ruce

Už při pohledu na ruce tohoto šampiona vám bude jasné, že v posilovně tráví většinu času. Biceps tohoto ztepilého Araba má obvod 78 centimetrů. Jak takových proporcí Ismail docílil?

magazin.cz

 

Za všechno může posilovna a protein

Přestože mu – podle tvaru bicepsů – přezdívají Pepek námořník, Ismail se dušuje, že ke své svalové výbavě nepřišel pomocí synthenolu (speciálního oleje, jež se píchá do svalů). Souvislost se synthenolem napadla mnohé proto, že uživatelé této „pomůcky“ se chlubí nepřirozeně nabobtnanými pažemi jaké bývají typické pro komiksové hrdiny. Ismailovy svaly však mají prý jiného jmenovatele – sportovec kvůli své vysněné vizáži už deset let dře v posilovně a dopřává si vysoce proteinovou dietu.

 

Svalovcem po tatínkovi

„Mojí přátelé z fitka pořád nechápou, jak mi mohly takhle narůst svaly,“ svěřuje se s ohlasy okolí chlapík, kterému ostatní přezdívají Big Mo (Velký Mo). Svalovec svou „namakanost“ dokáže obhájit tím, že bez problémů uzvedne i 500 kilogramovou nálož. Jeho stravovací zvyky rovněž podporují růst svalové hmoty – Egypťan si denně dopřává  kilo a půl kuřete, půl kila rybích steaků, tři proteinové nápoje a zhruba 7.5 litrů vody. Moustafa Ismail má však ke své figuře rovněž i genetické předpoklady, jeho otec byl kulturistou.

 

Špenát – věc, kterou zrovna nemusí

A byla to právě touha po největších svalech na světě donutila Moustafu přestěhovat se s celou svou rodinou do USA, kde našel ideální podmínky pro svůj záměr. Tady tvrdě maká v posilovně a kondici udržuje i během. „Lidé mi často říkají, že jim postavou připomínám komiksového hrdinu Pepka námořníka. Přijde mi to legrační, protože já ve své dietě nemám žádný špenát. Po pravdě tuhle zeleninu nemůžu vystát,“ uzavírá svalovec.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3