Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Tlouštíci, kterým se špeky staly osudnými

Na světě jsou lidé, kteří si díky korpulentní postavě užili zvláštní zacházení...

Příliš tlustá na vraždu

Jednatřicetiletá Mayra Rosales byla v roce 2008 obviněna z vraždy svého dvouletého synovce Elisea, kterého prý ubila k smrti. A skutečně, klučík podle pitevní zprávy zemřel na krvácení do mozku. Ovšem policie se začala zaobírat věcí poněkud prakticky – jak je možné, aby obézní a naprosto nemobilní žena  (vážící něco přes 500 kg) byla schopna napadnout malé dítě? Vždyť Rosales je tak tlustá, že sama ani nepohne rukou, natož aby ji použila k útoku. Soudní přelíčení nakonec přineslo šokující rozuzlení – vrahem chlapečka překvapivě nebyla jeho obézní teta, ale matka, která Elisea surově umlátila kartáčem na vlasy. Tlusťoška chtěla vzít vinu na sebe, ale nakonec její plán nevyšel – ze lži ji usvědčily špeky.

magazin.cz

 

Muž, kterému brání tloušťka před nástupem do vězení

Claude Jackson není žádný beránek. V lednu 2007 ve svém oblíbeném baru napadl jistého Tima Kirkmana a hodil mu na hlavu skleněnou nádobu. Oběť to odnesla ošklivou, 4 centimetrovou řeznou ranou na krku. Jenže viník celého incidentu nebyl potrestán – soud v Sheppartonu totiž Jacksona uznal příliš tlustým na to, aby nastoupil do vězení. Není divu – tento jednadvacetiletý Američan váží 190 kilogramů, má za sebou tři infarkty, trápí ho artritida, problémy s dechem a další lahůdky. Podle lékařů by mu „pobyt v chládku“ způsobil vážné zdravotní problémy a tak Jackson z celé šlamastiky vyvázl pouze s omluvou.

magazin.cz

 

Nechodí do práce, protože jsou obézní

Chawnerovi z městečka Blackburn jsou pořádní „kousci“ – třipadesátiletý Philip a jeho o čtyři roky starší žena Audrey váží něco kolem 150 kilo. Jejich děti se rovněž pomamily a potatily – Emma měří 157 centimetrů a má 107 kilo, Samantha si při svých 175 centimetrech si vypěstovala na 114 kilogramů živé váhy. Sousedé Chawnerovým neřeknou jinak, než přezdívkou teletubbies. Rodinka však na posměšky ohledně váhy nereaguje a žije si svým životem. Nejde o nějaký zvláštní odvaz, protože denní rituál je pořád stejný – dívání se na televizi a pojídání pamlsků (v jídelníčku převládá čokoláda, chipsy, koláče), kdy každý člen rodiny denně spořádá 3000 kalorií. Zajímavé je, žádný z členů tohoto klanu tlouštíků už 11 let nepracuje. Podle Philipa Chawnera je to ze zdravotních důvodů – všichni prý mají obezitu v genech a tudíž za svá nemotorná obří těla nemohou.

magazin.cz

 

Tlusťoška bojuje za tlusťochy

Američanka Kenlie Tiggeman je kus ženské. Když letos v květnu chtěla letět letadlem, oznámila jí jedna z úřednic aerolinek, že je příliš tlustá na to, aby mohla  cestovat standardním způsobem. Spousta amerických aerolinek má totiž na letištích speciální personál, který posuzuje, kdo ze zákazníků má „normální postavu“ a tudíž smí letět běžným a způsobem, a kdo je poněkud rozložitější a zabere v letadle více místa. Obézním cestujícím se pak nabízí, aby si koupili ještě další sedadlo. Tiggeman se tento přístup nelíbí, protože jí připadá diskriminační vůči obézním osobám, a chce soudně docílit toho, aby se letecké společnosti začaly chovat k tlusťochům s větší úctou a respektem.

magazin.cz

 

Kila mu brání býti otcem

Tento muž váží úctyhodných 164 kilo a ještě donedávna měl v péči své dva syny (5 a 6 let), protože jeho bývalá žena prodělala psychologický kolaps a byla v péči odborníků. Jenže pak se stalo něco šíleného – soud, který měl celou situaci právně ošetřit, se rozhodl muži jeho děti odebrat. Důvodem prý byla jeho nadváha, díky níž prý nebyl schopen se správně postarat o své hyperaktivní potomky. Chlapci byli dáni do dětského domova a budou nabídnuti k adopci. Zoufalý muž své dva syny neviděl více než rok a ztráta jeho „vlastní krve“ ho motivovala k razantnímu odtučňovacímu programu. Zatím prý shodil 75 kilo. Snad ho teď soudce vyslyší a on dostane své kluky zpět.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1