Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jízda na rotopedu přímo ve vířivce

Zajímavý cvičící nástroj kombinuje namáhavé šlapání na kole s příjemnou vodní lázní a bublinkovou masáží.

Moderní životní styl vyžaduje od člověka nejen zdravou a vyváženou stravu, ale rovněž pohyb a fyzickou námahu. Nejrůznějších posilovacích a tréninkových kurzů se ve fitness centrech najde nepřeberné množství, stejně jako se v teleshoppingu nabízejí všemožné domácí stroje, které z cvičence snadno a během chvilky vykouzlí Chucka Norrise.

magazin.cz

 

Ne každý se však hodlá pro udržení štíhlé postavy koupat s přehřátou hlavou ve vlastní lázni potu a ne každému vyhovuje dálkové plavání v bazénu. Pro takové lidi vymyslela americká firma FitWet zajímavý kompromis. Její stejnojmenný cvičící nástroj totiž kombinuje chladivou koupel s posilování spodních partií těla na klasickém rotopedu.

 

Rotoped ve vířivce

FitWet je tedy jednoduše řečeno rotoped ponořený ve vodě. Takové řešení přináší hned několik výhod. Samotné šlapání na kole je díky odporu vody podle tvůrců až dvanáctkrát náročnější, než v běžném prostoru tělocvičny, a přitom díky ochlazování organismu se tělo při cvičení mnohem méně unavuje. Kromě toho jsou v nádrži namontovány masážní trysky, které uvolňují namáhané svaly a zároveň pomáhají odstraňovat celulitidu, což ocení zejména ženská část populace.

Jako každý šlapací posilovací nástroj přináší FitWet zpevnění zejména stehenních, lýtkových a hýžďových svalů s celkovým pozitivním vlivem na kardiovaskulární systém. Jeho tvůrci však tvrdí, že nabízí ještě mnoho dalších výhod, jaké klasické kolo nabídnout nedokáže.

magazin.cz

 

Příjemné posilování

„Pocení ve vodě umožňuje tělu regulovat jeho teplotu a obnovovat ji během vynakládaného úsilí,“ popisují zástupci společnosti. „Proud ozonu vháněný tryskami do nádrže navíc tělo skvěle uvolňuje a dopřává mu pohodlí. Na druhou stranu odpor vody zvyšuje intenzitu posilování a nutí tělo vyváženě zapojit všechny svaly na nohou, rukou a spodní části těla a zad. Zatímco při šlapání ve vzduchu se spotřebuje maximálně 400 kalorií za hodinu za doprovodu přílišného pocení, bolesti a zátěže na klouby, šlapání ve vodě tyto nepříjemnosti eliminuje a navíc spálí 800 kalorií za hodinu.“

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!