Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Podzim má i své kladné stránky

Teplé dny babího léta jsou pryč a na svůj trůn nastupuje barevná královna. Pomalu si zvykáme na studená rána, sychravé podnebí a mrazivé kapky deště. Chladnější počasí nás zkrátka nemine.

Sluneční záření už není tak agresivní, pokožka se může lépe regenerovat a přibývající vlhkost jí očividně prospívá. Aby byla vaše pleť krásná a svěží, dopřejte jí podzimní regenerační péči.

 

Pokožka, která se více mastí:

Pleť může být po létě podrážděná, trpí rozšířenými póry a produkuje více mazu. Podzim je ideální pro zklidnění podrážděné pleti a její regeneraci. I ve studených dnech potřebuje mastná pleť dostatečnou hydrataci. Proti lesku mohou pomoci zmatňující séra a krémy. Lehké hydratační prostředky používejte hlavně přes noc. 

magazin.cz

 

Pokožka, která je suchá a šupinatá:

UV paprsky narušují nejen vrchní vrstvu pokožky, ale pronikají i do jejích vnitřních struktur. Následkem toho se pleť může více vysušovat a kožní buňky se nestačí regenerovat, dříve se odlupují, pokožka může pálit a je citlivější. Řešením je používání přípravků určených pro suchou a citlivou pleť s vysokou regenerační schopností.

 

Pokožka, která je citlivá až začervenalá:

Červená místa na pokožce a pálení jsou projevem velmi citlivé pleti, která reaguje na každou změnu počasí či použitý kosmetický prostředek. Vyžaduje extrémně jemnou péči s nedráždivými složkami. Zklidnění, hydratace a ochrana jsou hlavními kritérii výrobků pro tento typ pleti. Vyhýbejte se prostředkům s přílišnou parfemací, s obsahem alkoholu (vysušuje), parabenů, izothiazolinonů a dalších látek.

magazin.cz

 

Pokožka, která má více vrásek: 

Vrásky bývají po létě hlubší, výraznější, ba co víc – máme jich víc! Můžete navštívit kosmetické centra nabízející liftingové či botoxové korekce anebo se pokusit o nápravu vlastními silami. Liftingovým a aktivujícím krémům by měl předcházet peeling či pleťové regenerační masky, které zbaví pokožku nečistot a odumřelých buněk. Po jejich použití pokožka lépe absorbuje aktivní složky a výsledný efekt se dostavuje rychleji. Své místo si najdou i 24hodinová séra pro vypnutí pokožky.

 

Vyberte si vhodnou kosmetiku

Nepřeberné množství produktů na trhu nám dokáže pěkně zamotat hlavu. Důležité je držet se linie, která je vám příjemná, ať už jde o značku z lékárny, anebo z drogerie. Pokud chcete být také „in“, měli byste vyzkoušet bio kosmetiku. Je vysoce efektivní, ale její účinek se projeví až po delší době než u kosmetiky standardní. Úkolem certifikované přírodní bio kosmetiky je působit tak, aby dlouhodobě aktivovala nitrobuněčné procesy v pokožce a zvýšila její vlastní obranné a regenerační funkce.

 

Výživa pokožky zevnitř

Často zapomínáme na skutečnost, že regenerace pokožky probíhá uvnitř kožních buněk, které mají cyklus asi 30 dnů, poté zanikají a vznikají buňky nové. Pro krásu pokožky je proto vhodné dodávat určité látky přímo tam, kde obnova probíhá.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!