Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Clint Eastwood s manželkou Dinou / foto: cinemafestival / Shutterstock.com

Clint Eastwood se na stará kolena rozvádí!

Americký magazín National Enquirer přišel s informací, že jednomu z nejoblíbenějších hollywoodských herců Clintu Eastwoodovi (82!) se rozpadá manželství. Se svou o 35 let mladší manželkou Dinou Ruiz Eastwood se údajně rozvádí.

Dvojice spolu strávila dlouhých šestnáct let a po celou dobu se jejich vztah zdál být maximálně harmonický a plný lásky. Důvodem problémů údajně není vyčpělost manželství nebo něčí zálety, ale paradoxně práce Diny. Ta je reportérkou, moderátorkou zpráv a rovněž vytváří reality show Mrs. Eastwood&Company na televizi E!. Právě ta je prý kamenem úrazu celému jejich vztahu, jelikož Clintovi se nelíbí, že Dina v pořadu rozebírá i jejich soukromý život. Podle zdroje magazínu National Enguirer společně pár nežije už nějaký čas a neshody mají delší dobu. Dvojice by v případě rozvodu řešila nejen majetkové vyrovnání, ale i péči o jejich patnáctiletého syna Morgana.

magazin.cz

 

Clint Eastwood vyrůstal v chudé, dělnické rodině. Po skončení střední školy začal pracovat v Oregonu, hrával na barová piána a také působil jako plavecký instruktor v americké armádě. Když však viděl, že jeho živoření nemá perspektivu, rozhodl se pro studium obchodu na Los Angeles City College.

Jako filmem nadšený mladík neustále usiloval o získání nějaké té roličky. Koncem padesátých let si zahrál v různých sci-fi filmech a jiných podivnostech, až se dostal k hraní ve westernech italského mistra Sergia Leoneho. Pro pár dolarů (1964), Pro pár dolarů navíc (1965) a Dobrý, zlý a ošklivý (1966) se staly klasikou žánru a z Eastwooda udělali světovou megahvězdu. Druhou periodou vývinu Eastwoodovy závratné kariéry byla série filmů o nekompromisním a drsném muži zákona Harrym Callahanovi. V osmdesátých letech se jeho status komerční hvězdy začal nebezpečně vytrácet, což vyvrcholilo propadem v pořadí pátého filmu ze série o Dirty Harrym.

magazin.cz

 

Jeho comeback však nastal v roce 1992. Jako producent získal Eastwood Oscara za nejlepší film a zlatou soškou byl také oceněn za nejlepšího režiséra. O rok později natočil s německým režisérem Wolfgang Petersen úspěšný thriller S nasazením života, který se stal okamžitě trhákem se 100 miliony dolarů na kontě. Eastwoodovi vrátil status neporazitelného hrdiny na straně zákona a znovu jej uvedl na plátna přeplněných kin.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!