Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Čtyři fitness proměny

Tělo je odrazem způsobu života jeho majitele – proto není lepšího, než změnit své návyky a začít jinak a lépe. Tady jsou čtyři motivace...

Maminka dvou dětí káže o hubnutí

Jennifer Nicole Lee je známou americkou fitness modelkou a herečkou. Ještě donedávna však po ní neštěkl ani pes. Byla normální maminou dvou dětí, která po druhém těhotenství vážila 90 kilo.
Jak sama přiznává, nikdy nebyla žádný střízlík a její hmotnost se běžně pohybovala na 77 kilech. Jenže pak se Jennifer rozhodla, že zbytečný tuk prostě vláčit nehodlá a začala hubnout. Podařilo se jí „setřást“ 36 kilo a pak hubla dál, dál, dál... až skončila jako nadšenkyně fitness a zdravé výživy. Dnes je v USA celebritou, která navštěvuje různé televizní show a radí ženám, jak se zbavit špíčků. Samozřejmě ne zadarmo. Chytrá fitness rádkyně si založila svou značku „JNL“ a dokáže vydělat na všem – má třeba vlastní linii nutričních produktů, dělá přednášky o dietě a výživě, píše knihy o hubnutí a natáčí DVD se svým cvičebním programem. Zkrátka šikovná ženská!

magazin.cz

 

Změnil svůj život za 84 dní

Třiatřicetiletý Australan Adam Waters před lety měřil 183 centimetrů a vážil 70 kilo. Jenže pak odjel za prací do Japonska, kde nastoupil jako učitel angličtiny, a to byla pro jeho fyzickou schránku povážlivá rána. „Hodně tradičních japonských jídel je velmi kalorických. Navíc díky práci a dlouhému cestování mezi školou a podnájmem, jsem neměl čas na sport, takže jsem hodně přibral,“ vypráví Adam. Svou tloušťku si Waters prý uvědomil na dovolené Thajsku, kdy se styděl před ostatními svléknout tričko. „Když jste tlustý, nemůžete se pořádně uvolnit. Pořád řešíte tělo. Tahle věc mě nakopla, abych s tím začal něco dělat,“ svěřuje se. Waters začal pravidelně chodit do posilovny. A aby náhodou nezlenivěl, zavedl zvláštní rituál – každý den se vyfotil a snímky poslal na svůj blog.

magazin.cz

 

Odkaz na své stránky zaslal i na jedno fitness fórum, takže jeho proces transformace sledovalo stovky lidí. „Chtěl jsem mít co největší motivaci, abych to zvládl. Takhle jsem věděl, že v tom nejsem sám, ale mám zodpovědnost i vůči lidem, kteří mi fandí.“ A podařilo se, za 84 dní zhubl Waters o 9,5 kilogramů. Aby motivoval ostatní tlouštíky k podobným kouskům, udělal ze své tříměsíční fotoreportáže 48 sekundový klip na Youtube

 

 

K hubnutí ho motivovaly peníze

Peter Anjello byl vyždycky trochu kulička. Ještě v roce 2008 vážil neuvěřitelných 183 kilogramů, jeho velikost konfekce byla 5XL a nosil kalhoty číslo 56. Ovšem garderóba nebyla to nejhorší, co tlouštíka sužovalo – Anjello měl spoustu zdravotních problémů, od cukrovky či zvýšeného cholesterolu až po třasy v nohou. Když dostal mrtvici, bylo jasné, že musí se svým životem něco udělat. Nejdříve však bylo podstatné dát do pořádku tělo. Anjello začal chodit na procházky a vzdal se svých  libůstek – pizzy a piva. Díky tomu se mu podařilo sundat 22 kilogramů. Aby ve shazování přebytečných kil pokračoval i nadále, motivovali ho jeho přátele penězi. Za prvních 20 kilo od nich dostal šek na pět dolarů, ale další peněžní částka na 10 000 dolarů Anjella čekala v případě, že se mu do určitého data podaří zhubnout dalších 45 kilogramů. Je jasné, že tato pohádka měla šťastný konec. Peter Anjello zhubl za 16 měsíců úctyhodných 90 kilo. Teď na svých stránkách nabízí trenérské služby jiným tlouštíkům.

magazin.cz

 

I s jednou nohou sportuje

Joshua Sundquist měl smůlu, v devíti letech u něj propukla rakovina. Dalších šest let bojoval s nemocí, zvítězil ale za tu cenu, že přišel o nohu. Místo toho, aby se trápil svým neštěstím, rozhodl se žít i se svými možnostmi. V sedmnácti letech se přestěhoval do amerického státu Colorado a začal závodně lyžovat. Dnes patří mezi nejznámější americké paralympiky. Sundquist je zároveň i autorem mnoha motivačních bestsellerů. Gratulujeme!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3