Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Recepty na krásu? Pomoc hledejte v přírodě

Chcete mít krásnou pleť a zdravé vlasy? Kvůli tomu nemusíte nutně kupovat drahé kosmetické přípravky.

Dobře vám poslouží i přírodní produkty, některé z nich máte dokonce běžně doma. Taková vlastnoručně vyrobená kosmetika má také spoustu výhod. Určitě není tak drahá jako ta v obchodech, je snadná na přípravu a zaručeně prý odstraníte vady na kráse.

Celulitida může být minulostí! Vyzkoušejte jednoduchý zábal, který vás jí zbaví. Stačí vám k tomu kávový lógr, který aplikujte na problémové partie. Ty pak zabalte do folie a nechte chvíli působit. Poté kávovou sedlinu důkladně smyjte vlažnou vodou. Tuto kúru je dobré opakovat několikrát týdně, pomerančové kůži pak můžete dát sbohem.

magazin.cz

 

Trápí vás příliš tvrdá kůže na patách nebo loktech? S tímto problémem vám pomůže obyčejný citron! Nejlépe večer po teplé koupeli nebo sprše si citrónovou šťávou, nebo rovnou plátkem citronu potřete postižená místa. Již po týdnu praktikování této citrónové kúry poznáte rozdíl – tvrdá kůže zjemní, nebude tolik hrubá.Citron pomáhá i při jiných kožních potížích. Šťáva z citronu totiž dokáže vaši pleť krásně vyčistit a rozzářit. I při používání jednou týdně se dostaví skvělé výsledky.

Akné trápí spoustu lidí, a to nejen teenagerů. Zkuste místo drahých přípravků z drogerie obyčejné kvasnice. K nim přidejte trochu mléka a promíchejte. Vznikne tak jakási maska, kterou naneste na obličej a asi po 20 minutách smyjte. Kvasnice pomohou pleť vyčistit a tak se zbavit i akné.

Následující kosmetický trik je poměrně známý. Okurkové plátky nebo slupky si přikládaly na obličej totiž už naše babičky. A ty také moc dobře věděly, proč to dělaly. Obličej byl po odstranění okurek rozzářená a vypnutá.

magazin.cz

 

Hlavně v zimním období mnohé z nás trápí suché dlaně. Zdravý vzhled a vláčnost jim vrátíte pomocí kvalitního olivového oleje. Stačí alespoň jednou za týden jednoduchý zábal. Ruce si potřete olivovým olejem a zahřejte v rukavicích. Určitě vám vaše kůže bude vděčná.

Chcete mít krásně opálenou pleť i v zimě? K uchování krásného opálení vám pomůže mrkev. Tu nakrájejte nebo nastrouhejte na malé kousky a přidejte do vany napuštěné teplou vodou. Opálená kůže po takových mrkvových koupelích nevybledne.

A jak si zaručit krásné a zdravé vlasy plné lesku? K tomu vám nejlépe poslouží bylinky. Jejich účinky jsou ověřeny několika generacemi. Problémy se suchými vlasy vyřeší třeba rozmarýn. Stačí bylinky zalít horkou vodou. Vzniklou a vychladlou směs pak aplikujte ke kořínkům nebo po celé délce vlasů. Pokožku hlavy pak ještě s bylinkami promasírujte, aby se lépe prokrvovala. Vlasy pak dostanou zdravější vzhled a nebudou se tolik lámat.

Lupy nebo nadměrné vypadávání zase dokáže odstranit šalvěj. Z něj udělejte také odvar, jak to bylo popsáno u rozmarýnu. Vodou se šalvějem si opláchněte po umytí vlasy. Pokud chcete, můžete bylinkovou kúru ještě opláchnout slabým proudem vody.

Na mastné vlasy pomáhají odvary nebo zábaly z lopuchu. Tato bylinka totiž stahuje mazové žlázy, které pak netvoří tolik mazu. Lopuch se ještě s dalšími léčivými rostlinami (například s kopřivou) přidává do šamponů na mastné vlasy.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!