Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Ranní budíček šokem!

Speciální budík dokáže ráno probrat ze snů i ty největší spáče.

Patříte-li mezi tvrdé spáče a ranní vstávání je pro vás krutým trestem za všechny neřesti předchozího dne, možná vás dokáže rychle probrat a lépe nabudit speciální budík Good Morning Sing N Shock. Jakmile začne zvonit a vy ho zamáčknete v sladké předtuše pokračujícího spánku, dostanete pěknou elektrickou ránu, která vás dozajista probere.

magazin.cz

 

Nápad z Indie

Myšlenka navrhnout budík s elektrickým šokem napadla devatenáctiletého indického studenta Sankalpa Sinha, který se nedokázal ráno včas zvednout z postele a vydat se na brzkou přednášku. Chtěl totiž odstranit svůj neblahý návyk ráno rychle praštit do tlačítka „snooze“ a pokračovat ve spánku. Proto se snažil vymyslet něco, co by ho donutilo rychle se postavit na nohy.

magazin.cz

 

Budík s elektrickým šokem se zdá být ideálním řešením jeho problému. Jakmile totiž spáč stiskne na budíku hliníkové tlačítko „snooze“, projede jím slabý elektrický šok, jenž dokáže probrat i toho největšího spáče. Pochopitelně se jedná o neškodný výboj velmi nízkého napětí, který nelze srovnávat s paralyzéry, policejními elektrickými obušky, ani se sovětskou hračkou Vyděržaj, pioněr, s níž zápolí Jaroslav Dušek v Pelíškách.

magazin.cz

 

Brzy začne výroba

Sankalp Sinha studuje automobilové inženýrství na indické technické univerzitě v provincii Uttarpradéš. Byl by rád, kdyby se jeho vynález dostal ještě letos do prodeje a pomohl ostatním spáčům, jako je on sám, k tomu, aby nezmeškávali ranní povinnosti. V současné době vyjednává s několika výrobci elektroniky a rád by budík prodával za cenu v přepočtu kolem 1800 Kč.

magazin.cz

 

„Nápad jsem dostal už před léty, když jsem vstával pozdě do školy a nemohl jsem se toho zlozvyku zbavit,“ vysvětluje Sankalp. „Ráno se sice rozdrnčel budík, ale já jsem praštil do tlačítka snooze a spal dál. A tak se to opakovalo, až jsem zaspal úplně a všude chodil pozdě, což mě docela štvalo. Uvědomil jsem si, že jediná cesta, jak mě dostat z postele, je elektrický šok. Šok z mého budíku nikomu neublíží, naopak ho dokáže nabudit energií.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1