Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Královna / foto: shutterstock

Kosmetické tipy od královen

Královny – byly mocné, bohaté a krásné. O svou krásu však musely pečovat. Jaké zkrášlovací procedury si dopřávaly známé panovnice?

Kleopatra

Slavná egyptská panovnice si potrpěla na svůj vzhled. Své tělo zbavovala prý každého nežádoucího chloupku. Depilační směs připravovala z chleba, výtažku z gumovníku a olejů.

Kleopatra si vždy líčila oči výraznými černými linkami. Víčka si pak malovala zeleným malachitem. Výrazně nalíčené oči totiž ve starověkém Egyptě symbolizovaly moc a nadřazenost.

Kleopatra si potrpěla na hebkou pleť. Proto si často dopřávala koupel z oslího mléka, medu a ovocných šťáv. Hebkou pleť skutečně můžete mít díky mléku a medu. Napusťte si vanu, přidejte do ní hrnek mléka, lžíci medu a několik kapek aromatického oleje. Budete mít nádhernou pleť jako slavná egyptská panovnice.

Kleopatra
Kleopatra

 

Královna Viktorie

Anglická královna Viktorie byla sice silnější a menší postavy, ovšem v době jejího panování byla baculatější postava symbolem krásy. Navíc si dokázala panovnice výrazně zeštíhlit pas pomocí korzetu. Měla také krásné vlasy a vždy hezky voněla. Kromě toho byla Viktorie velmi inteligentní, věnovala se zpěvu, poezii i výtvarnému umění.

Královna Viktorie si potrpěla na vůně. O ruce pečovala vonným růžovým olejem, který zároveň plnil funkci zvláčňujícího krému. Panovnice měla v oblibě zejména levanduli, kterou přidávala do olejů, do koupele i do polštářů.

Marie Antoinetta

Marie Antoinetta měla štíhlou postavu a jemné ženské rysy v obličeji. Vadou na kráse jí bylo příliš vysoké čelo a nepoddajné kudrnaté vlasy. Proto o její účes takřka denně pečoval kadeřník, bez něj se francouzská královna neobešla.

Tato šlechtična měla hebkou a porcelánovou pleť a výrazná rudá ústa. Údajně jí její matka Marie Terezie zakazovala jakékoli zkrášlování. Mohla si prý jenom malovat tváře.

Mladistvý vzhled a jemnou pleť si Marie Antoinetta zajišťovala koňakovou pleťovou maskou. Tu si můžete připravit i vy. Stačí smíchat dvě lžičky koňaku, trochu sušeného mléka, vaječný bílek a citronovou šťávu. Směs naneste na obličej, nechte zhruba 15 minut působit a poté smyjte vlažnou vodou. Kyselina mléčná spolu s citronovou šťávou odstraňuje kožní maz, koňak pomáhá prokrvit pokožku a stáhnout póry. Vaječný bílek zase vyživuje kožní tkáň.

Marie Antoinetta
Marie Antoinetta

 

Císařovna Sissi

Císařovna Sissi byla proslulá svou krásou. Její chloubou byly zejména krásné vlasy a štíhlá postava, kvůli které neváhala třeba hladovět. Její vadou na kráse byly žluté a zkažené zuby, kvůli kterým se moc neusmívala a při mluvení si dávala před ústa vějíř.

Sissi si potrpěla na kosmetické zkrášlující procedury. Vláčnou pleť si udržovala ručníky namočenými v horké vodě, které si vyždímané pokládala na noc na pleť. Jejím oblíbeným kosmetickým přípravkem byl olivový olej. Tím si potírala pleť nebo s něho připravovala koupel.

Císařovna Sissi si prý umývala vlasy jednou za tři týdny. Jednalo se o její oblíbenou proceduru, které se věnovala celý den. Šampon si připravovala z vaječných žloutků, koňaku a jablečného octa. Zářivou barvu vlasů si pak uchovávala oplachy černým nebo zeleným čajem. Po umytí si pak rakouská císařovna rozčesávala vlasy dlouhé tři hodiny.

Kosmetické tipy od královen

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!