Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Italský designový nábytek / foto: Shutterstock

Kdo má židli, bydlí! Máte ale designovou židli?

Zařizování je zábava, pro někoho dokonce vášeň. Zejména, pokud milujeme design. A nemusíme zůstávat jen u toho skandinávského, kterého je všude až přehnaně. Světu vládne italský design.

Pokud nechcete, aby váš byt vypadal jako z katalogu nejmenovaného skandinávského řetězce, budete muset pro své bydlení udělat více než jen o víkendu vyrazit na rodinný nákup s přívěsným vozíkem. Začněte židlemi. Právě ty dnes dokážou být vizitkou našeho vkusu. Jediný problém nastane, když se zamilujete hned do několika. Vždyť kvalitní italský nábytek nabízí tak pestrou škálu všech tvarů a vzorů, od zcela minimalistických, až po ty vtipné, pro mnohé už třeba na hranici kýče, že se vybírá jen těžce. Jedna rada však existuje. Kupte si k jednomu stolu každou židli jinou. Tento eklektický styl, který kombinuje vše se vším, je velice módní. Ale pozor! Kombinace, které vypadají jako zcela nahodilé, jsou vždy velice promyšlené. Takže pokud se pustíte do podobného dobrodružství, konzultujte jej raději s někým, kdo interiérovému designu rozumí. A to i pokud jde pouze o designové židle u vašeho stolu.

Židle je základ, ale pro pohodlné sezení potřebujeme více

Designové sedačky budou sice větší investicí, ale právě ony dokážou naše bydlení proměnit doslova ve wellness. Na nich si budeme číst, mlsat, koukat se na hezké filmy i hostit návštěvy. Levná sedačka, která se sice tváří hypermoderně, se na ošuntělý typ nábytku promění už za pár měsíců. Pak na poničených částech skončí deka a kouzlo dokonalého designového interiéru bude pryč. Je proto dobré vybrat si sedačku v lepší kvalitě. Rozhodně ale nemusíte zůstat u klasické 3+1. Mezi kvalitním italským nábytkem najdete i nápaditější řešení. Co tak použít poufy a sestavit z nich sedací kout?

Italský nábytek pro milovníky designu

Naladili jste se a teď přemýšlíte, kde nápaditý a kvalitní italský designový nábytek pořídit? Punto design nabízí e-shop i pražský show room s prestižními italskými značkami nábytku a nábytkových doplňků. Rozhodně tu najdete nejen židle a sedačky, ale i další nábytek pro váš designový domov.

K tomuto článku není otevřena diskuze