Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vločka / foto: Shutterstock

Móda pod kalhotkami: zarostlá, nebo holá?

Už v průběhu 20. století zamířila móda i pod dámské kalhotky. Radikální depilace genitálií se stala módním hitem a okolo této holící mánie vznikla i nová terminologie.

Každý salon krásy má přitom svůj vlastní slovník pro různé stupně obnaženého pohlaví. Tak namátkou:

 
Linie bikin

Nejmírnější forma holení. Odstraní se pouze rozptýlené chloupky po stranách vadící ve vysoce vykrojených bikinkách.

 
Evropský

Ponechává se jen malé množství ochlupení na Venušině pahorku.

 
Trojúhelník

Všechno ochlupení je pryč, ponechává se ostře upravený trojúhelník. Popisuje se jako hrot šípu ukazující cestu k potěšení.

 
Srdce

Hlavní porost je vytvarován do tvaru srdce a může být i nabarven na růžovo. Je populárním stylem pro den svatého Valentýna.

 
Přistávací dráha

Středové ochlupení je upraveno do úzkého svislého proužku a ostatní genitální ochlupení je odstraněno.

 

Pruh Playboy
Odstraňuje se vše kromě dlouhého obdélníku širokého 4 centimetry. Udání přesných rozměrů má zákonem podloženou historii. V americkém státě Georgia se vyžadovalo, aby exotické tanečnice, když tančily nahé, měly přesně tento proužek ochlupení. Menší pruh se považoval za obscénní a byl zákonem zakázán.

 

Brazilský styl
Brazilská depilace je odstranění ochlupení pomocí vosku nebo cukrové pasty. Na rozdíl od holení vydrží déle, ale je také bolestivější.

 

Kromě nejznámějších typů holení, z nichž většinu si můžete vytvořit doma žiletkou, existují i stylisté pubického ochlupení a nabízejí exotické varianty. Vytvoří vám například býčí oči, terč, květinu, vykřičník nebo partnerovy iniciály.

 

Naprostým kontrastem k redukci ochlupení je oblékání merkinů. Merkin je paruka vyrobená z vlasů. Přichycuje se buď tenkou šňůrkou nebo se k pokožce přilepí.

Jak to řešíte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 895