Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nerozhodnost / foto: shutterstock

Módní přešlapy pro rok 2019 – co je letos totálně out a co naopak frčí?

S některými módními trendy byste v této sezóně naprosto pohořeli. Vyřaďte je ze svého šatníku a nahraďte je aktuálními vychytávkami ze světa módy.

Pokud rádi držíte krok s módou a oblékáte se podle nejnovějších trendů, určitě víte, jaká pravidla nastavili světoví návrháři pro rok 2019. Barvou roku se stala živoucí korálová, přehlídková mola ovládly extravagantní kalhotové kostýmy a šaty košilovitého střihu, své místo v šatníku najdou opět vesty v prodloužené délce. To jen stručný výčet žhavých módních kousků pro letošní sezónu. Na co byste však rozhodně měli zapomenout, abyste se nedopustili módního faux pas?

Dejte stopku pravé kůži i kožešinám

Celosvětová osvěta i snaha chránit naši planetu před vymřením některých živočišných druhů, stejně jako tendence aktivistů bojujících za práva zvířat. Aktivity, které bezesporu dost podstatným způsobem ovlivňují svět módy. Ten reaguje tím, že upouští od používání pravé kůže i kožešin a místo toho je nahrazuje jejich umělou variantou. Zapomeňte ale na tmavé přírodní barvy, v kurzu jsou umělé kožíšky v křiklavých i pastelových barvách.

Zapomeňte na černou

Překvapivou červenou kartu obdržela také královna přehlídkových mol – černá barva. Módní domy ji pro letošek prohlásily za ponurou barvu vyvolávající pocity smutku a negativního myšlení. Místo černé propagují jednolitou barevnost celého outfitu. Jde sice o záležitost poněkud extravagantní, ovšem odvážnému štěstí přeje. Bez obav se proto zahalte od hlavy až k patě do jedné barvy a ukažte, že máte letošní módní trendy pod kontrolou.

Jehly už jen na šití

Jehlové podpatky jsou stálicí a doprovázejí nás pravidelně do společnosti. Momentální trendy se ale spíše přiklánějí k jiné variantě společenské obuvi, a to konkrétně k barevným sandálkům s vyšší platformou. Pokud je vám líto odložit vysoce elegantní lodičky s jehlovými podpatky, nezoufejte. Už po prvním obutí poznáte, jaké pohodlí oproti nim nabízejí sandálky na platformě, a až se trendy otočí, se těžkým srdcem se s nimi budete loučit.

Pryč s úzkými střihy

Už žádné cigaretové nohavice ani vypasovaná sáčka, která přesně kopírují postavu. Na řadu přicházejí nabírané rukávy, rozšířená ramena a hlavně oblíbené kalhoty do zvonu, které opticky zeštíhlují a prodlužují nohy. Nechejte rozevlát svůj outfit v příjemném jarním větříku a vychutnejte si pocit volnosti, který móda širších střihů přináší.

Rozlučte se s minimalismem

Že na velikosti záleží, platí letos dvojnásobně. Pryč se vším malým, decentním a nevýrazným. V kurzu jsou široké maxi klobouky, masivní náušnice i opasky s výraznými sponami. Celkově se do doplňků promítne barevnost a rebelie, takže povolte uzdu své fantazii a dopřejte si při jarních nákupech klidně nějaký bláznivý kousek.

Módní přešlapy pro rok 2019 – co je letos totálně out a co naopak frčí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!