Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o pleť / foto: Shutterstock

Toužíte po zdravé a krásné pleti?

Potom se o ni musíte s láskou starat, nic není zadarmo. Čistota, výživa a ochrana, to jsou tři kroky, které si vaše pleť žádá denně.

Každý typ pleti potřebuje jinou péči. Pleť mastná se sklonem k akné vyžaduje lehčí, méně mastné přípravky. Pro odličování a péči používáme produkty s antibakteriálními účinky. Ale ani u mastnější pleti nesmíme zapomínat na hydrataci.

Suchá pleť vyžaduje hydratace více. Ve vyšším věku také pokožka rychleji ztrácí elasticitu, pružnost i zmíněnou hydrataci a stává se celkově sušší.

Pro citlivou pleť jsou vhodné jemné prostředky, bez parfemace a dráždivých syntetických látek.

Večer je nutné pleť nejprve důkladně odlíčit a vyčistit. To je zásadní krok. Použít můžete odličovací mléka, hydrofilní oleje, micelární vody, čistící gely nebo pěny. Pleť dočistěte tonikem či pleťovou vodou. Platí, že pleť je dokonale vyčištěná až tehdy, kdy je tamponek zcela čistý. Pleť nedřete, postupujte jemně. Zejména kolem očí, kde je kůže velmi tenká a citlivá, buďte opravdu opatrné, abyste si zbytečně nepřidělávaly vrásky.

Na důkladně čistou pleť naneste noční péči, ať už noční séra, pěstící oleje či krémy, které jsou bohaté na výživné látky. Produkty pro noční péči volte podle věku. Mladší pleť potřebuje zejména hydrataci, pleť po třicítce už potřebuje dodat vedle hydratace i výživu. Používejte také produkty, které podpoří regeneraci a pružnost vaší pleti. Od tohoto věku je už nutno se u všech druhů pleti soustředit na prevenci vrásek, redukci těch jemných a hlavně nezapomínat na péči očního okolí.

Stejnou péči, jakou věnujete svému obličeji, věnujte také krku a dekoltu. Pleť na krku stárne mnohem rychleji a jistě žádná z nás nechce vypadat ve zralejším věku jako želva.

Také ráno je nutno se své péči o pleť věnovat. Pleť v noci regeneruje, tudíž si žádá vyčištění i ráno, přestože na to spoustu že zapomíná. Stačí třeba pouze obličej opláchnout vlažnou vodou a dočistit vodou pleťovou či tonikem. Dále naneste svůj denní krém či olej v závislosti na vašem věku i ročním období. V létě pleti stačí lehčí krémy, ale hlavně nezapomínejte na UV ochranu, na podzim a v zimě hutnější produkty.

Alespoň jednou do týdne si dopřejte pleťový peeling a masku. Také návštěva kosmetičky vaší pleti prospěje, protože doma své pleti nemůžete dopřát natolik hloubkovou péči. Nechte se každý měsíc nebo dva trochu rozmazlit.

Věnujte se své pleti, s chutí se potom na sebe budete usmívat do zrcadla.

Toužíte po zdravé a krásné pleti?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!