Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
spodní prádlo ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Jaké spodní prádlo nosit v létě

Léto patří mezi nejnáročnější roční období. Abyste si ulehčili letní oblékání a předešli parnu, je vhodné oblékat se chytře a myslet nejen na vzhled oblečení a spodního prádla, ale hlavně také na kvalitu materiálů.

Správný výběr materiálu

Zajímejte se také o složení a pořiďte si prodyšné spodní prádlo. V tomto teplém ročním období je každý kousek oblečení navíc problém. Co se týká dámského a pánského spodního prádla, vždy vybírejte takové, které nejen dobře vypadá, ale je ušito z kvalitních materiálů, které sají pot a zaručí vám komfort při každodenním nošení. Myslete také na správnou velikost spodního prádla, není nic horšího než zařezávající se a nepohodlné spodní prádlo.

Bavlna na sport

Pro každodenní nošení, ale také na sport se skvěle hodí bavlna. Tento materiál saje pot a patří mezi nejpohodlnější. Bavlněné dámské kalhotky, stejně jako bavlněné pánské trenýrky si můžete vybrat v různých barevných kombinacích. Pravidlo „správně zvolené velikosti“ mějte na paměti.

Micro modal AIR vede

Velmi oblíbeným, novým materiálem je micro modal AIR. Ten je v současné době žádaný pro jeho hebkost a pocit lehkosti při nošení. Micro modal AIR je materiál příjemný na dotek, budete mít pocit opravdového pohodlí a spodní prádlo nebudete téměř vnímat.

Vyhněte se syntetice

Syntetické materiály se do spodního prádla přidávají pro komfortnější nošení, aby se spodní prádlo dobře natahovalo při pohybu, aby bylo funkční a zároveň dobře vypadalo a často bývají syntetické materiály příměsí. Určitě můžete zvolit kombinaci bavlny a syntetiky, vyhněte se pouze čisté syntetice.

Pozor na správné praní

Při praní spodního prádla dodržujte základní pravidla, kam patří nižší teplota, praní bez aviváže, používání kvalitního pracího prášku a vynechání sušení v sušičce. Při péči o spodní prádlo se vyhněte vysokým teplotám a ani dámské kalhotky, ani pánské trenýrky nežehlete.

Nenoste mokré plavky

V létě se často chodí k vodě, mnohdy se tak oblékají pod šaty rovnou plavky. Myslete však na to, abyste si s sebou vzali i spodní prádlo na převlečení. Nikdy nechoďte v mokrých plavkách, vyhnete se tak nepříjemným zánětům a nachlazení.

Bez spodního prádla

Mnozí na létě mají rádi chození bez spodního prádla. Občas to není na škodu, ve většině případů je to však nepohodlné, nehygienické a může to přinést víc škody než užitku. Mnohem lepší volbou je vybrat si takové kousky, o kterých ani nebudete vědět, že je na sobě máte.

Jaké spodní prádlo nosit v létě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!