Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nadčasové trendy v líčení

Pokud se inspirujete některým z následujících 3 tipů, budete in a za vámi bude stát houf historicky významných osobností, které je milovaly.

Rudá rtěnka
Červená barva je již od dob středověku považována za velmi vyzývavou a poněkud prostopášnou. 20. a 21. století je však obdobím zvratů, které mají za následek naprosté uvolnění tradic a zbavení se předsudků. Rudými rty se během své herecké kariéry nejednou pyšnila Elizabeth Taylor.

magazin.cz


Dnes si tuto specialitku, která byla kdysi velkou extravagancí, mohou se svým sněhobílým chrupem dovolit například Eva Herzigová, Drew Barrymore nebo Zuzana Stivínová. Rada nakonec zní, pokud zvýrazníte rty, nepřehánějte to s líčením očí a naopak.

Ultrablond kštice
Jednou z prvních hvězd, která se proslavila extrémně blonďatou úpravou vlasů, byla Marilyn Monroe. V dnešním světě šoubyznysu na sebe tímto způsobem upozornily zpěvačky Christina Aguilera nebo Gwen Stefani, v českém celebritím rybníku pak v jeden čas i Vilma Cibulková.

magazin.cz

Je třeba ovšem podotknout, že platinové blond nikdy nedosáhnete domácí odbarvováním. Dejte proto raději svou kštici do péče dobrému kadeřníkovi, výsledek bude zaručený a vlasový odborník se postará o co nejmenší možné narušení jejich struktury.

Orientální stopa - linky

magazin.cz
Kulturou, která má černé oční linky téměž ve znaku, je ta egyptská. Královnu Kleopatru si ani nedovedeme představit jinak, ať už ji hraje Elizabeth Taylor nebo Monica Belucci.

Výrazné tmavé oční linky však v době své nejzářnější kariéry, v 60. letech, nosila i americká herečka belgického původu Audrey Hepburn.

Měla překrásný madlový tvar očí, a tak linky nepůsobily vůbec přehnaně, pouze zdůrazňovaly její krásu a laní pohled.

Tmavě orámované oči dnes nosívá například představitelka Bondovy milenky z filmu Casino Royal Eva Green nebo herečka, která naposledy ztvárnila Edith Piaf, tedy Marion Cotillard.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 164