Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Netbooky pro holky. Přímo do kabelky

Zapomeňte na rtěnky, náhrdelníky a prsteny. Právě malé a stylové laptopy by brzy mohly být nedílnou součástí kabelky každé správné dívky či ženy.

Za babku
Dosud nepříliš známý výrobce počítačů, britská společnost Elonex, se rozhodla využít aktuální módy kolem netbooků – malých a levných notebooků – a zašla ještě dále. Od února bude nabízet skutečně malé počítače za cenu sta liber, což nejsou ani tři tisíce korun.

Hlavní cílovou skupinou jsou moderní dívky a ženy, které se po nějakém tom netbooku také začínají poohlížet, ale ve skutečnosti jim stačí ještě nižší výkon. Naopak touží potom, aby s sebou nemusely vláčet nějakou krabici a počítač se jim vešel třeba i do kabelky.

Displeje jsou pouze sedmipalcové a klávesnice mají menší rozměry než u klasických netbooků. To z nich tím pádem nedělá zrovna adepty na sepisování seminárních prací.

Základní funkce
Co se týče paměti, budou nové netbooky od Elonexu značně limitovány. Na druhou stranu, jsou určeny hlavně na psaní kratších dokumentů, surfování po internetu a vyřizování emailové korespondence. K tomu budou disponovat i užitečnými prográmky na správu fotografií. Těch se ale do dvougigabajtové paměti (to mají i některé mobilní telefony) příliš nevejde.

Na druhou stranu, cena je opravdu lákavá. Za necelé tři tisíce počítač, to se jen tak nevidí a zdá se, že současná finanční situace takovým výrobkům jen nahrává. Ostatně, i klasické netbooky jsou jednou z mála technologických oblastí, jež stále vykazují růst.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 386