Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Amy Winehouse. Prý nová Brigitte Bardot

Máte doma fotky vaší maminky nebo spíš babičky, které za mlada nosily neuvěřitelně vysoké vyčesané drdoly zvané vosí hnízda či včelí úly? Tak si ty fotky pořádně prohlédněte, protože už to zase začíná frčet.

Vosí hnízda zpátky z módního záhrobí přivolali Karl Lagerfeld a Amy Winehouse. A přidaly se i další osobnosti showbyznysu.

Na Lagerfeldově londýnské přehlídce, kde představil svou letošní podzimní a zimní kolekci, se nejedna jeho modelka pyšnila včelím úlem na hlavě. Takže lidi nešokoval jen armádní styl oblečení, které modelky měly na sobě, ale i to, co jim kontroverzní návrhář nechal vyčesat na hlavě.

magazin.cz

Jeho můzou je v poslední době potetovaná, fetující zpěvačka Amy Winehouse. Ta už v takových vosích hnízdech frčí dlouho a umí je nosit.

Na předávání cen Grammy, kde měla celkem šest nominací, se blýskla jedním vážně pořádně vysokým, jako vystřiženým ze starých filmových týdeníků z 60. let minulého století. Lagerfeld se posléze nechal slyšet, že Amy se stane novou Brigitte Bardot.

magazin.cz

“Má svůj nezaměnitelný styl, je to ikona,“ prohlásil Lagerfeld v rozhovoru pro deník The Sun. “Je to nádherná a talentovaná umělkyně. Miluju její vlasy. Dají se z nich vykouzlit úžasné účesy. Jsou mou inspirací. Protože s takovými vlasy se v 50. a 60. letech minulého století stala módní ikonou Brigitte Bardot. Amy teď jde v jejích šlépějích, ale ve vlastních botách,“ dodal slavný módní guru.

Byla to hrozná práce
Vosí hnízda na hlavách ale nejsou jen tak. Dámy, které si pamatují, když se nosily, vědí, o čem mluvíme. Udělat si takový drdol, to trvalo pěkně dlouho. Ženy musely vstávat mnohem dřív a pak tupírovat a tupírovat, lakovat, padlo na to mnoho sponek, hlava z těch drdolů pořádně bolela.

"Tupírování se dělalo i u kadeřnic, to už dneska není. Byla to hrozná práce, když jste si natupírovaly celou hlavu, vypadaly jste pak jako ježek, potom se opatrně musely uhladit jen ty horní vlasy, ty vespod ne, aby vám to dělalo tu velkou hlavu. Byla to věda," vzpomíná jednašedesátiletá Eva z Prahy.

Kdo neměl dost vlasů nebo toužil po opravdu gigantickém drdolu, dával si dospodu pod drdol vycpávky. Kolem nich teprve připnul prameny svých vlastních vlasů.

magazin.cz

No a teď, jak to vypadá, bychom se na to také měli připravit, protože úly jsou zpátky. Nejmódnější kreslenou postavou tak možná bude Marge Simpsonová, protože ta má vosí úl málem až do nebe a navíc krásně modrý.

Kdo nebude mít na plesech, premiérách, předávání cen a při jiných slavnostních příležitostech také takový, jako by nebyl. Nebo je to jen úlet z dílny Karla Lagerfelda a jeho oblíběnkyně? To ukážou nejbližší týdny či měsíce.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 448