Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Jedny šaty 120krát jinak

Tak tohle je opravdu něco. Koupíte si jedny šaty, které můžete nosit ne na jeden, dva nebo tři, ale na více než stovku způsobů. Proč? Za pomoci zipů změníte jednoduše jejich design.

Vychytaný model je složen ze 120 jednotlivých zipů, které mohou být přidány, odepnuty nebo jen částečně rozepnuty, díky čemuž můžete vytvořit nekonečné množství kombinací. Není problém z nich udělat dlouhé večerní šaty, tričko a mini nebo elegantní model do kanceláře.

Čeká vás hned po škole rande, na kterém se chytáte svést svůj nový objev? Jednoduše si z šatů ke kolenům oddělíte pár zipů a máte mini pod zadek. Ještě trochu upozornit na dekolt? Odepnete roláček a je to. A domů se vrátíte zase jako cudná holka.

Jak vidíte, možností je nepočítaně a záleží jen na vaší fantazii a odvaze, jak jejich možností využijete. Kreativní model se nazývá The Zipper a pochází z dílny módního návrháře Sebastiana Errazurize.

magazin.cz

Spásný nápad?
Jedenatřicetiletý návrhář doufá, že se z jeho průkopnického černo stříbrného prototypu brzy stane módní hit číslo jedna. „Šaty jsou odpovědí na pravidelné změny a požadavky, které móda každou sezónu diktuje. Chtěl jsem vymyslet jednoduché šaty, které můžete znovu a znovu předělávat a kombinovat.“

„Věřím, že koncept zaujme zvlášť v současné ekonomické krizi, protože peněz není nazbyt a je tady možnost si koupit jedny šaty, které skýtají stovky variant,“ vysvětluje východy talentovaný mladík.

První šaty ušil ručně a trvalo mu dva měsíce, než se mu podařilo původní nápad dovést do finální podoby. Errazuriz momentálně jedná s výrobci, o tom, aby se šaty mohly začít vyrábět masově a za přijatelnou cenu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 491