Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Lekce líčení na YouTube trhají rekordy. Podívejte

Chcete se malovat jako hvězdy? Angličanka Lauren ví, jak na to. Na internetu ve svých videoinstruktážích radí ženám a dívkám, jak se mají namalovat ve stylu hvězd ze Sexu ve městě či slavných zpěvaček.

Kurzy sklízejí neuvěřitelný úspěch a už je vidělo přes 31 000 000 uživatelů. Lauren Luke už je na YouTube hotová celebrita. O její video navádění, jak se malovat, se zajímá mnohem víc lidí než třeba o Baracka Obamu, National Geographic nebo CBS News.

  • Videolekce najdete ZDE

Přitom její obchodování na internetu začalo úplně nevině. Prostě jen prodávala make-upy. Jenže dámy a dívky se ptaly, jaký make-up je vhodný pro tu či onu pleť a Luke začala radit. Nejen, který je vhodný, ale i jak ho nanést na pleť.

Potom sedmadvacetiletou podnikatelku napadlo, že než vše sáhodlouze popisovat slovy, raději to natočí na video. Tak vznikly videoinstrukltáže malování, které brzy nalákaly milióny žen. Přitom Luke si vůbec nevěřila, nemyslela si, že je žena, kterou by ostatní poslouchaly, co se vizáže týče. Jenže opak byl pravdou.

magazin.cz

Ještě před dvěma lety přitom tahle žena pracovala po večerech jako telefonní dispečerka pro malou taxislužbu. Tu práci prý nesnášela a štvalo ji, že nemá čas být se svým desetiletým synem. Dnes je novou senzací na YouTube, její kosmetické řady už se prodávají v obchodech po celém světě a v září se chystá vydat knihu.

Přitom to všechno začalo dobrým nápadem, který se jí zrodil v hlavě, když jednou ležela ve své ložnici v anglickém Tyneside. Tehdy byla jen obyčejná svobodná matka, která žije s vlastní matkou a sestrou.

Možná právě ten ženský svět kolem jí pomohl vymyslet, co dnešní ženy potřebují, čím by jim udělala radost a i si třeba vydělala nějaké peníze. Že to sklidí takový úspěch, ji však nejspíš ani ve snu nenapadlo.

magazin.cz

Internetová senzace
Lauren Luke teď létá mezi Londýnem a New Yorkem. Neustále ve vzduchu, neustále obchoduje. Je žádaná i okouzlující, ale přesto stále ještě trochu překvapená z toho, co se jí stalo.

Prý pokud vám její jméno nic neříká, nejste zarputilý YouTube uživatel. Jen v Británii už její videa shlédlo přes 4,5 miliónu uživatelů, čímž se Luke zařadila mezi první a druhé nejsledovanější video na britském YouTube. Po celém světě už její rady vyslechlo přes 31 milliónů lidí.

Čím zaujala?
Všechno to začalo tím, že Luke ženám na internetu pomocí videa přesně ukázala a popsala, jak se do svého videoklipu Bleeding Love namalovala zpěvačka Leona Lewis a jak si stejný make up může namalovat kterákoli jiná žena.

„Tehdy to všechno začalo," říká o svém raketovém startu Luke. Tohle video – záběr z ložnice, kde se u zrcadla Luke maluje, popisuje, co dělá a občas se otáčí do kamery – vidělo přes 2 milióny lidí.

magazin.cz

Dámy všeho věku byly nadšené, tohle chápaly a viděly na vlastní oči, jak se díky šikovnému malování může obyčejná žena změnit v celebritu. Všechny chtěly víc takových videí.

I další videokurzy malování tak ukazovaly, jak se malovat ve stylu konkrétních celebrit. Zpěvaček jako je Miley Cyrus, Britney Spears, Taylor Shift či profesionálních celebrit jako Kim Kardashian nebo všech hereckých hvězd ze seriálu Sex ve městě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 220