Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Fundoši / foto: Shutterstock

Konec kalhotek. Teď frčí fundoši!

Že se nedá v oblasti spodního prádla už nic vymyslet? Tak tohle jsme ještě neviděli!

Máte raději tanga, kalhotky s nohavičkami nebo snad G-string? Příště se možná budeme ptát jinak. Kalhotky, nebo fundoši?

Nový typ spodního prádla fundoši se právě pokouší prosadit na trh japonská oděvní firma Wacoal. Jde v podstatě o bederní sukénku a výrobce slibuje, že by v ní žena měla mít mnohem větší volnost a pohodlí než v tradičních kalhotkách. V podstatě jde o jakési osvobození od tradičního tělo obepínajícího spodního prádla.

magazin.cz

Fundoši vychází z tradičního japonského mužského prádla. V současné době jsou ale spíš raritou. Vyráběly se z kvalitního, bílého plátna a možná je zahlédnete v nějakém japonském samurajském filmu.

„Chtěli bychom, aby měly ženy větší pocit svobody a uvolnění. Chtěli jsme přijít s něčím převratným, co by ženy osvobodilo a vzpomněli jsme si na fundoši,“ řekl Tomoka Okamura, ředitel ženského spodního prádla firmy Wacoal pro Reuters.

Úspěch nad očekávání
Bederní rouška se vyrábí v sedmi různých barvách a dvou úpravách – hladké a kostkované. Cena se pohybuje v přepočtu kolem 270 Kč. Od prosince se prodalo již na 5 000 kusů, což je třikrát víc, než firma očekávala. Proto bylo rozhodnuto, že budou k dostání i v obchodech v Hong Kongu, na Tchajwanu a v Singapuru.

„Příjemně se nosí a jsou opravdu hezké. Velmi praktické budou v létě. Až se oteplí, mnoho dívek zjistí, jak jsou příjemné,“ říká osmadvacetiletá zákaznice Hiromi Iwamura, která se nebála a novinku si koupila.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 490