Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Bájná celulitida a tvrdá pravda o ní

Ano, je to velmi chytrý tah kosmetického průmyslu z druhé poloviny 20. století. Jenomže ona existuje a 90 % žen po celém světě je jí postižená.

Ať jste tlusté, nebo tenké, dolíčky vás neminou, pokud k tomu máte genetické dispozice. U mužů se vyskytuje jen zřídka, protože my ženy, máme tak speciálně uzpůsobené vazivo, aby bylo co nejpružnější při nabírání objemu, tím pádem se také sem tam propadá, tak vzniká pomerančová kůže neboli celulitida.

magazin.cz

Krém nestačí
Pokud jste se rozhodly věřit líbivým reklamám, poupravte si své mínění. Krémy na celulitidu fungují, to ano, většinou je potom kůže krásně hladká a po skutečně dlouhodobém pravidelném mazání se i vypíná, ale... Budete k tomu muset přidat i pohyb a poupravit jídelníček.

Takže, pokud je celulitida, broukem, který vám denně vrtá hlavou a nedá vám spát, slyšte!

Rychlé starty

Pokud krémy kombinujete s pohybem, masážemi a celkově zdravým životním stylem, pak jsou výsledky zaručené. Pohyb se doporučuje spíše aerobního charakteru, v boji s celulitidou se tedy nehraje na výdrž, ale na rychlé střídání poloh a pravidelnost se zaměřením na problémové partie.

Navíc byste měly i hodně pít. Zapomeňte na černý čaj s citronem a dejte si raději nějaký bylinkový, když budete hledat dlouho a pečlivě, možná vám některý i zachutná. Místo minerálek pijte spíše pramenitou vodu, moc nesolte a tak.

Alkohol, kouření a jiné milované neřesti vám dolíčky zaručeně nevyhladí, spíše z nich udělají krátery.

magazin.cz

Masírka
Dalším pomocníkem vám mohou být také masáže. Zkuste ve sprše denně střídat studenou a teplou vodu a přidejte i masáž nějakou šikovnou masážní pomůckou ze dřeva nebo se štětinami.

Můžete to spojit s milostnou předehrou, protože po masáži následuje krém, kdy prokrvená kůže nejlépe vstřebává všechny výživné a funkční látky, taková masáž od partnera je vážně příjemná a vzrušující záležitost.

Některé krémy dnes prodávají i s masážní hlavicí, např. L´Oréal nebo Garnier. Pokud se rády rozmazlujete, přidejte sem tam i nějakou tu proceduru, ale to je už vážně, pro ty nejutrápenější.

Takže na závěr, pijte, masírujte, mažte se a rychle měňte polohy, nic lepšího vám nikdo neporadí!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 202