Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ruce jsou vaší vizitkou / foto: Shutterstock.com

Ruce jako stařena? Potřebujete manikúru

Pokud si myslíte, že ne, skončíte ve třiceti s vráskami na rukou jako šedesátiletá stařenka, takže si na ni raději zvykněte jako na čištění zubů.

Ruce totiž stárnou ještě rychleji než obličej, protože jsou mnohem více namáhané a vystavované nepříznivým vlivům. Pravda je, že já jsem také objevila krém na ruce až po dvacítce, zato se teď ale stal mojí drogou.

magazin.cz

Heboučké, heboučké, heboučké
V první řadě je důležité ruce krémovat ráno před odchodem kamkoliv, abyste je chránily, večer po příchodu odkudkoliv, abyste jim daly napít, když celý den žíznily a volaly o pomoc. Krém by měl být vydatný, ale neměl by vám ruce „zablátit“.

Dobrým krémem na ruce se namažete a za minutku můžete vesele třídit papíry, měl by vaše ruce hydratovat, ale přílišná koncentrace do nebe vynášeného glycerinu není úplně nejvhodnější, ruce pak budou ještě vysušenější.

Nehty nejsou nesmrtelné
Pokud si myslíte, že máte na prstech něco jako kus plastu, se kterým si můžete dělat, co chcete, tak to není pravda. Nehty rostou, tudíž jsou stejně jako zbytek těla živým organismem, a tak věřte, nebo ne, potřebují výživu, aby byly hladké, pružné a pevné.

Nejlepší je, pokud je nosíte neustále nalakované, protože tím je zároveň chráníte. Správné lakování by mělo probíhat tak, že nejprve nanesete výživný podkladový lak, klidně i ve dvou vrstvách, následuje barvička – letos se nosí laky bez perleti a ve výrazných sexy barvách. A nakonec byste měly nanést ještě svrchní lak, který chrání barvičku před oprýskáním – taková impregnace.

Pokud používáte kvalitní laky, mohou vám vydržet na nehtech i týden.

magazin.cz

Nedělej kůžičky!
Nebo spíš: „Pečuj o kůžičky.“ Tato činnost není nijak náročná, prostě nejlépe ráno a večer namažte okolí nehtu výživným olejíčkem. Pokud nemáte specializovaný přípravek, vyzkoušejte něco z kredence – třeba olivový olej. Jinak cenově dostupné značky s celým „manikúrním“ portfoliem jsou například Miss Sporty, Essence nebo S-he.

Jednou za týden si dopřejte nějakou výživnou lázeň nebo masku na ruce a nehty upravte do mandličky – nenosí se už ani špičky ani hranaté drápy.

Pilník noste stále u sebe pro případ nehody. Pokud si tyhle návyky osvojíte, budou ruce vaší bezpečně reprezentativní vizitkou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 100