Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jak zamaskovat fakt pořádné špeky?

Pomocí správně zvoleného oblečení lze velice snadno zamaskovat pár kil nadváhy. Co ale dělat, pokud těch kil máte navíc několik desítek?

Na prvním místě byste si měla uvědomit, že prostě to, že jste tlustá, před světem neutajíte, je to zkrátka vidět. Nemá tedy smysl se „maskovat“ hábity připomínajícími stany, objemnými svetry či mikinami a doufat, že si vás nikdo nevšimne.

Proč byste měla být nenápadná? Přijměte své tělo se vztyčenou hlavou a snažte se zcela jednoduchými triky neupozorňovat na nejproblematičtější partie, vypíchnout ty, které stojí za pozornost a odvést pohledy od vašich špeků zajímavým detailem.

Důležitá je hra barev
Písnička o zeštíhlující schopnosti tmavé barvy, je už notně obehraná, ale nikdy není na škodu si dát malé opáčko. Takže, pokud máte silné nohy a velký zadek, oblékejte do tmavé tyto partie, pokud vás trápí široká ramena či pas, oblékejte do tmavé zase je. Pokud jste na tom už tak, že máte obrovské vlastně všechno a do tmavých barev se oblékáte od hlavy až k patě, pamatujte vždy na to, že jednolitá plocha se musí něčím rozbít.

magazin.cz

Kombinujte i správné kousky oblečení. Do jednobarevného saka či svetříku s výstřihem oblékejte topy s výrazným vzorem – opět tím rozbijete jednotvárnost velké plochy. Fajn je vsadit i na vybělené plochy na kalhotách – světlá místa by měla být vždy uprostřed nohavic, to vám ubere pár centimetrů z vašich nohou.

Nevzdávejte se tedy džínů, dají se sehnat i v pořádných velikostech (například v obchodech C&A a Marks&Spencer), důkazem je nevlastní dcera Radka Brzobohatého Rola, která si libuje v mladistvé módě i přesto, že je jí kus.

Vypíchněte přednosti
Rozhodně se vždy snažte prodat své přednosti, jak už jsem psala výše, neschovávejte se do rozevlátých hadrů, to vám nepomůže. Pokud máte jen trochu souměrnou postavu, klidně svůj zadek a prsa přiznejte.

magazin.cz

Excelentně to dělá Halina Pawlowská, která i přesto, že má navíc asi minimálně padesát kilo, vypadá velmi žensky a nebojím se napsat, že pro některé fajnšmekry i sexy. Spisovatelka sází na hluboký výstřih, který vábí k pohledům a odpoutává tak pozornost od problematických partií. Dalším jejím trikem je výrazný detail nejčastěji v podobě extravagantní kabelky, náušnic, čapky.

Jestliže se vám nechce se před okolím odhalovat, tak stejnou službu jako výstřih vám udělá dlouhá šňůra korálů a nebo již zmiňovaná brož či šálka.

magazin.cz

Nebojte se odborníků
Nezapomínejte ani na pověstnou třešinku na dortu a tím je účes. Nechte si poradit od odborníků, který sluší právě vám a nebojte se ani experimentů, ať je jednoduše na co koukat.  Stejně je to i s líčením, jestliže tušíte, že v tomto umění nemáte zcela jasno, nebojte se oslovit některé z vizážistů (na internetu najdete spousty odkazů a věřte, že nejde o nikterak drahou službu a výsledek opravdu stojí za to).

Vždy si ale pamatujte, že nejdůležitější je sebevědomí a smíření se se sebou samotným. Jestliže to dokážete, nezbývá než vám baculkám pogratulovat. Tak tedy hlavu vzhůru!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 332