Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jacquelyn Jablonski a Crystal Renn / foto: W Magazine

Způsobí experiment konec vychrtlých modelek?

Móda nemusí být jen doménou vyzáblých modelek.

Když přijde na módu, rozhoduje velikost. To je zažitý stereotyp, který podporují média, oděvní společnosti i modelky samotné. Naštěstí ale existují důkazy, že to neplatí stoprocentně.

Porovnání s kostlivcem
Jedním z nich je „oplácaná“ modelka Crystal Renn, která si na nějakém tom kilu navíc založila úspěšnou kariéru. A nyní v unikátní kampani dokazuje, že svými křivkami může konkurovat kostlivcům, kteří se běžně prohánějí po módních molech.

Takovým „kostlivcem“ je v tomto případě Jacquelyn Jablonski, která je vizáží obličeje Crystal Renn nesmírně podobná. Tím ale styčné body končí. Obě dívky mají dosti odlišnou postavu.

A jak to dopadne, když se obě obléknou do stejných modelů, například od Ralpha Laurena, Versace nebo Dolce Gabbana?

magazin.cz

Boj proti molochům
Inu, posuďte sami. Každá z dívek se role zhostila trochu jinak a propůjčuje ji nejen svou postavu, ale i osobnost.

Fotky jsou produktem britského designéra Marka Fasta, který bojuje proti zažitým stereotypům v módní branži.

Crystal Renn má přitom za sebou zajímavou dráhu. Napsala dokonce knihu o svém boji proti módním molochům, kterému předcházely krušné roky, kdy si ve snaze vypadat jako ostatní modelky vyvinula škodlivé stravovací návyky a akorát své tělo huntovala. Pak si ale uvědomila, že svou energii raději vrazí do bourání stávajících pořádků.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 237