Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Trendy hit, který vás naučí počítat

Novinka je nejen trendy, ale i pomůže rozvinout vaše schopnosti.

Technologickou novinkou 21. století jsou binární hodinky, které ukazují čas ve dvojkové soustavě.


Jedničky a nuly
Na českém trhu jsou novinkou binární hodinky 01 The One. Pracují na systému několika diod, které zastupují 0 a 1 dvojkové soustavy. Každý světelný bod přestavuje jeden bit. Diody jsou většinou ve dvou sloupcích, z nichž jeden je symbolem pro hodiny a druhý pro minuty. Čtení je jednoduché, rychlé.

Hodinky vychází z moderních trendů, použití tvrzeného minerálního skla a chirurgické oceli je tedy základem. Životnost LED diod převyšuje 1 000 000 hodin a téměř neztrácí jas, což umožňuje číst čas bez problémů za ostrého slunce i v úplné tmě.

Osobitý design je jedním z nejvýraznějších prvků binárních hodinek. Nabídka 01 The One obsahuje přes 80 unikátních kusů v pánských i dámských variantách. Každoročně do sbírky přibývá i artová edice od předních designérů a umělců.


Umění na ruku
Aktuálně vychází nová kolekce pro rok 2010, která obsahuje mnoho zajímavých modelů. Nejvýraznějšími jsou nepochybně hodinky s názvem Slinder, které revolučně kombinují dva systémy čtení času.

Novinkou jsou také Slim Square, jejichž šířka je téměř 7 cm. Současně byla nedávno uvedena na trh i limitovaná edice, kterou vytvořil brazilský neo-pop umělec Romero Britto. Jeho práci charakterizují expresionistické barevné vzory a výrazné prvky kubismu, jež dodávají této edici nezaměnitelný vzhled. Umělecká kolekce byla symbolicky vyrobena pouze v 999 kusech pro celý svět.

Jedním z několika známých osobností, které se mohou hodinkami 01 The One pochlubit, je i Steve Wonziak. Jak sám říká, jsou to jednoduše jedny z nejúžasnějších hodinek, které byly kdy vyrobeny.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 27