Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podpatky / foto: shutterstock

Kurz Sexy podpatky ve městě. Ano či ne?

Zaplatily byste si kurz, který vás naučí chodit na podpatcích?

Šestnáctileté dívky se v rámci šestitýdenního kurzu mohou naučit, jak se pohybovat na jehlových podpatcích. Kurz Sexy podpatky ve městě je má prý "připravit na svět byznysu i na společenský život".

South Thames College platí Chyna Whynové, autorce knihy Zvládáme umění chodit na vysokých podpatcích, 60 liber (1800 Kč) na hodinu za to, aby předávala studentkám své umění.

Je to hloupost?
Chyna, bývalá sboristka, tvrdí, že její život byl hrozný právě proto, že ji nikdo nenaučil, jak správně chodit na jehlách. Podle serveru Orange News je přesvědčena, že by ženy toto umění měly zvládnout již v ranném věku. Prý jim to v dlouhodobé perspektivě prospěje.

Do učebního plánu kurzu se vešlo i pár lekcí chození na molu a analýza toho, jak správně nakupovat boty.

Kurz má ale i své kritiky. "Zdá se mi, že to je nejtriviálnější kurz v Anglii. Nahrává stereotypům a je to neuvěřitelné vyhazování peněz a mrhání času," nechala se slyšet Toni Eastwoodová, odbornice na vzdělávání žen v byznysu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16