Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Trend: Kožešinové boty

„To chce klid a nohy v teple“, praví kultovní hláška. Jak se zdá, letošní zimu to zase takový problém nebude. V kurzu jsou totiž boty s kožešinou...

Ó kožešina...
Máte v plánu pořídit si nějaké botky na zimu? Pak určitě vezměte v potaz i ty kožešinové...

Nosit se budou skoro všechny typy obuvi - podstatné však je, aby měla co do činění s umělou nebo pravou kožešinou.

Je tedy jen na vás, jestli si pořídíte botky, které jsou zdobené tímto „chlupatým materiálem“, nebo vsadíte na extravaganci a obujete si „mukluk“, což jsou celokožešinové boty, inspirované obuví eskymáků, kteří si je vyráběli z tulení kůže.


Buďte v „úzkých“...
Kožešinové botky jsou samy o sobě dost výrazné, proto si musíte dávat pozor, s čím je kombinujete.

Stylisté doporučují „chlupáče“ nosit k úzkým nebo rovně střiženým kalhotám, přičemž nohavice by měly být zastrčené uvnitř bot. Botky skvěle vypadají i v kombinaci s minisukní a neprůsvitnými punčocháči.

Top záležitost
Pokud řešíte, jaký vršek si vzít ke svým „chlupáčům“, tak určitě sáhněte po topech, které mají nějakou drobnou ozdobu. Tím předejdete faux pas, že první věc, které si na vás lidé všimnou, bude vaše hřejivá obuv.

Skvělá jsou i rozevlátá, áčkově střižená třička nebo halenky, propínací svetry, mikiny s kapucí nebo vesty. Zkrátka vše, co dodá vaší horní polovině těla trochu objemu, čímž se zjemní i mohutnost vašich trendy botek.

Vaše trendy „izolace“
Většina kožešinové obuvi sahá až ke kolenům. V tomto případě se buďte obezřetnější při volbě kabátu. Jeho nevhodně zvolená délka by totiž mohla způsobit, že byste v celé módní zbroji vypadala jako slon v porcelánu.

Podle stylistů je vhodné sáhnout po kabátku s délkou maximálně na boky. Ne delším! Dobrou volbou je třeba projmutý kabátek s dvouřadým zapínáním nebo krátká bundička do pasu.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 23