Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

4 tipy, jak skoro zadarmo zlepšit pleť

Dlouhá zima, rozmařilé vánoční přejídání a bujaré silvestrovské oslavy – to nezanechalo stopy nejen na vaší postavě, ale i na pokožce.

Jelikož bude zima ještě několik měsíců vládnout a my chceme vypadat co nejlépe, musíme našemu zevnějšku věnovat náležitou pozornost a péči. A nemusí se jednat o nákupy krémů a přípravků za tisíce.

Kosmetička Emma Hardie, která se stará například o Sophii Dahlovou nebo Denise Van Outenovou, prozradila několik triků, které vylepší unavenou pleť a hlavně nikoho nezruinují.

„Abychom získali zářivou pleť, musíme jí dopřát peeling, hydrataci, výživu a oživit tkáň,“ říká Emma na začátek.

1. Peeling
Smíchejte špetku moučky z hnědé rýže s kapkou levandulového esenciálního oleje a mandlový olej. Touto směsí si jemně masírujte obličej. Pak teplou vodou s pomocí ubrousku obličej očistěte.

magazin.cz

2. Hydratace
Dvě kapky citronové šťávy a levandulového esenciálního oleje dejte do umyvadla s hodně horkou vodou. Nakloňte se nad hladinu a nechte páru, aby pronikla hluboko do pórů. Nejlépe, když si ještě přes hlavu přehodíte tlustý ručník nebo deku. Snažte se vydržet co nejdéle. Pak napusťte umyvadlo pro změnu ledovou vodou a asi půl minuty si chlaďte obličej, krk a hruď.

Neustále s sebou noste malou láhev s vodou a často z ní během dne usrkávejte. Nevěřili byste, jak to pomáhá hydrataci pleti.

magazin.cz

3. Výživa
Dbejte, abyste měli pravidelný přísun vitamínu C. Jezte hodně pomerančů, paprik a listové zeleniny. Alespoň jednou týdně si dopřejte jemnou, ale tučnější porci lososa nebo makrely – tyto ryby jsou bohaté na Omega 3 mastné kyseliny.

magazin.cz

4. Oživení tkáně
K dobrému stavu mysli pomůže cvičení. K dobrému stavu pleti také. Pleť se rozzáří, když jí zajistíte prokrvením co největší přísun kyslíku. Zásadou číslo jedna je každodenní používání hydratačního krému na tvář a krk.

A jak si zacvičit s obličejem? Vystrčte bradu dopředu až ucítíte, jak se vám napíná kůže na krku. Tento cvik pomůže k okysličení brady, krku a okolních partií.

Druhý cvik je také jednoduchý. Otevřete ústa co nejvíce to jde. Pokud to děláte správně, ucítíte napětí na rtech. Pak začněte pomalu pohybovat otevřenými ústy do všech směrů. Tak si prokrvíte nejen rty, ale i čelisti.

Nakonec se zaměřte na tváře a čelo. Napněte svaly na těchto partiích a pomalu a jemně s nimi pohybujte do všech směrů, kam až to půjde.

Zvykněte si cvičit každý den a uvidíte, že s pílí a péčí se dostaví i výsledky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8