Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.fashionising.com

Jarní trend: Zvonáče!

Nebudeme začínat zeširoka. Zkrátka trendem letošního jara jsou široké džíny a zvonáče!

Znovu a lépe!

magazin.cz

Jasně, už to tady několikrát bylo. Široké džíny nejsou žádná novinka. Nosily se v roce 2007 s níže položeným rozkrokem. Své si užily i v roce 2008 a 2009. Tehdy byly v kurzu takzvané „boyfriends jeans“ – džíny velikosti XXL, pánského střihu, které vypadaly jako kdybyste je ukradly svému příteli ze skříně. Letos jsou široké džíny opět na scéně. Jejich podoba je však ve stylu „zvonáčů“ ze sedmdesátých let.


Zvonáče roku 2011
Při koupi vašich „zvonáčů“ máte dvě varianty. Buď si můžete vybrat volnější kalhoty, které se směrem dolů rozšiřují, nebo zvolte upnutější džíny, jež se od kolen promění v retro zvonáče ve stylu sedmdesátých let. Ale pozor: nezapomeňte, že kouzlo zvonáčů je v jejich ležérnosti, tudíž si je nikdy nekupujte příliš krátké, jako kdybyste čekaly „velkou vodu“! Délka nohavic by měla překrývat alespoň nárt.

magazin.cz
magazin.cz

(Pod)pásovka?
Jelikož se jedná o retro trend, spousta těchto kalhot je k mání s vyšším pasem. Vy si ale můžete vybrat alternativu i s nižším pasem – ve stylu bokovek.

magazin.cz

Pánové, zvoňte také!

magazin.cz

Zvonáče jsou módní záležitostí nejen pro ženy, ale i pro muže. Jejich varianta pro příslušníky silnějšího pohlaví se ovšem přece jen trochu liší. Jde víceméně o rovně střižené kalhoty, které se u kolen mírně rozšiřují. Zvonovitý tvar kalhot tak není na první pohled příliš výrazný. Jemně ho zdůrazňuje pouze délka nohavic, která by měla být opět trochu přes míru.

magazin.cz

Co si k ním obout?
Pro ženskou verzi zvonáčů se jednoznačně doporučují boty na vyšším podpatku – nejenom, že vaši postavu opticky prodlouží, ale zároveň budete působit štíhleji. Tento typ kalhot má navíc i tu výhodu, že dokáže „vyrovnat proporce“, například v případě širokých boků či silnějších stehen. Co se týče mužských fanoušků zvonáčů, mohou si ke svým kalhotům vzít prakticky cokoliv – tenisky, mokasíny nebo jakékoliv šněrovací boty.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22