Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Podzimní nehty: Olivová, modrá, šedá

Podzim už škrábe na dveře. Takže je ten nejvyšší čas vystrčit drápky. A jaké jsou trendy odstíny?

Trend číslo 1: Zelené nehty
Přestože listí na stromech se za chvíli obarví do žluta, do ruda nebo do hněda, vy své nehtíky poctivě přetírejte na zeleno. V kurzu jsou různé tóny zelené – od olivové, mátové, brčálové až po tu zelenou, kterou známe z vojenských uniforem. K zahození ale nejsou ani zelenkavé odstíny s kapkou zlatých třpytek, nebo temná zeleň, která na první pohled vypadá skoro jako černá.


Žádaný kontrast
Při volbě zeleného laku přihlédněte k barvě své kůže. Efektně vypadá kontrast laku s pokožkou. Takže pokud máte snědší pleť, nebo jste si z léta odnesla bronzové opálení, budou vám slušet světlejší tóny zelené – například mátová nebo světle olivová. Jste „bledule“? Pak jednoznačně sáhněte po tmavých odstínech, které dají vašim rukám i nehtíkům hezky vyniknout.

magazin.cz
Pořiďte si zelenou bižuterii
Spousta žen se bojí nosit zelené nehty z obavy, jak budou ladit s oblečením. Podle stylistů jsou však tyto obavy liché. Zelená je považována za neutrální barvu, která se hodí téměř ke všemu. Pokud ji však chcete zvýraznit, zakomponujte do svého outfitu nějaký zelený prvek. Může jít o svetřík, vestu, šálu, ale i o drobnost jako jsou třeba zelené korále nebo masivní prsten se zeleným kamínkem.

magazin.cz
Trend číslo 2: Temná modř a švestková
Pokud nemáte rádi „zeleninu“ na nehtech, tak možná s povděkem vyzkoušíte další z trendů a tím jsou temně modré odstíny. Je jen na vás, jaký otestujete. V kurzu jsou různé formy modré – od metalické modré, tyrkysové, až po indigo a švestkovou. Zásady výběru odstínů platí jako u zelené – tmavší pleť si dobře rozumí se světlejšími odstíny a naopak. A co k modrým nehtům nosit? Nelamte si s tím hlavu. Stačí, když si oblečete obyčejné džíny a vaše nehty se hezky „rozsvítí“.

magazin.cz
Trend číslo 3: Šedá
Šedá není jen pro „šedé myšky“ a sluší téměř všem. Na mladých holkách skvěle vypadají studenější odstíny šedé. A „starší ročníky“ zase ocení jemnější variantu šedé, ve spojení s hnědou, která na rukách působí něžně a celkově je zjemňuje.

Který z těchto podzimních favoritů je ten váš?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2