Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Skvělý účes i bez kadeřníka

Na návštěvu kadeřníka nezbývá čas, přitom vás ale čeká slavnostní příležitost a vaše vlasy musí být dokonale upravené. Co teď? Poraďte si sama i bez holiče…

Nevadí, že vás tlačí čas
Zvláště období chladnějších měsíců v roce je časem plesů a večírků. Někdy téměř jedna akce stíhá druhou a vy se v tom kolotoči nestíháte ani objednat u kadeřníka. Krátce před přípravami vás pak popadnou obavy, zda zvládnete ze svých vlasů vykouzlit upravený účes sama bez profesionála. Určitě ano – stačí, když se naučíte pár triků a budete královnou večera i bez náročných účesů.

Zdravé vlasy znamená lesklé
Prameny vlasů, které se lesknou pod slavnostním osvětlením sálu, jsou okouzlující vždy. Vaše hříva bude působit zdravě, když oživíte barvu vlasů tónovací pěnou. Pěna vlasy totiž nejen natónuje, ale přidá jim právě i na lesku, který by vaší přirozené barvě mohl scházet. Lesklé vlasy vyniknou nejlépe na zvlněných vlasech, pomoci si můžete i kulmou. Prameny opět natáčejte stejným směrem a nezačínejte s kroucením přímo u hlavy. Lesk vlasů zvýrazní i sprej se třpytkami, který se do účesů přidává pro slavnostní příležitosti.

magazin.cz

Rovné vlasy oživíte jejich natočením
Máte-li rovné vlasy, příjemnou změnou na jakoukoliv večerní akci může být jejich zvlnění. Zaměřte se především na prameny kolem obličeje, které jsou nejvíce na očích. Nejprve vlasy vysušte přes prsty a poté nastříkejte tužícím sprejem nebo vmačkejte pěnové tužidlo. Můžete se směle pustit do natáčení vlasů na velké natáčky. Jednu umístěte také nad čelo, aby se zvedly prameny na temeni hlavy. Buďte opatrná, aby byly všechny prameny natočeny stejným směrem. Než se vám vlasy natočí, můžete pokračovat v přípravách například make-upem, zatímco u kadeřníka byste si jen listovala časopisy nebo klábosila s holičkou. Po vychladnutí zafixujte lakem na vlasy.

Objem pomohou zvětšit příčesky
Mají vaše vlasy malý objem? Za předpokladu že si vyberete ten správný, jsou příčesky ideální pro zvětšení objemu vlasů například na plesy. Příčesek by měl být ale kvalitní a především co nejblíže vašemu odstínu vlasů. Nezáleží tedy až tak na tom, zda je příčesek z vlasů umělých či skutečných, jako spíše na kvalitě jeho provedení. Umyté vlasy jemně přelakujte, za ušima zvedněte do culíku a k němu připevněte sponkami příčesek. Poté vlasy sjednoťte a dotvarujte, aby byl výsledek přirozený.

Drdoly představují klasiku
Přestože klasickým drdolům můžete mít chuť se raději vyhnout, například přirozený falešný drdol nepůsobí nijak upjatě. Pro drdůlek je třeba vlasy nejdříve lehce natupírovat od hlavy, zaměřte se především na temeno hlavy. Chyťte dva silnější prameny vlasů za ušima a ještě dva zezadu, navzájem je přes sebe přeložte a sepněte sponkami. Konečky nechte volné, zlehka je dotvarujte lakem na vlasy nebo je můžete natočit kulmou. Na jednu stranu pak umístěte vybranou vlasovou ozdobu a celý účes přelakujte.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2