Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Rovnátka – originální módní doplněk?

Nikdo z nás není dokonalý a téměř všichni se snažíme svůj vzhled vylepšovat kosmetickými přípravky, líčením či v extrémních případech plastickými operacemi. Máme pro vás dobrou zprávu: rovnátek se již nemusíte bát!

Nejprve je nutné uvědomit si, jaký je mezi klasickými rovnátky rozdíl. Prvním typem jsou tzv. fixní rovnátka nebo, jak se jim také laicky říká, „zámečky“. Jedná se o pevně nasazený aparát, který není možné odložit bez zákroku stomatologa. Tato rovnátka jsou skutečně nejčastěji doporučována jako nejefektivnější metoda rovnání zubů. Velmi často jsou vyrobena z kvalitního kovu, avšak pro náročné pacienty je možné objednání i speciálních keramických fixních rovnátek, která jsou v porovnání s kovovými o poznání méně nápadná. Průměrná doba léčby fixním aparátek jsou dva roky. Nezbytným předpokladem pro úspěšné rovnání zubů je perfektní ústní hygiena. Zároveň je nutné vyhýbat se určitým potravinám, jako jsou oříšky či žvýkačky. Po sejmutí fixních rovnátek následuje fáze retence, kdy pacient musí nosit snímací aparát, aby nedošlo ke zpětnému zkřivení chrupu.

 

magazin.cz

 

Druhou možností je samostatná léčba pouze snímatelným aparátem. Pokud je používán skutečně poctivě, efekt může být podobný fixním rovnátkům, nicméně zde opět záleží pouze na svědomitosti pacienta.

 

V poměrně nedávné době vědci vyvinuli unikátní metodu takřka neviditelných rovnátek! Tato neviditelná fixní metoda nabízí zcela unikátní způsob docílení krásného úsměvu. Rovnátka jsou přišroubována na vnitřní stranu zubů, a proto jsou při běžné každodenní komunikaci naprosto nepostřehnutelná.

 

magazin.cz

 

Ani české a světové celebrity se nebojí s rovnátky ukázat na veřejnosti. Fixní rovnátka nám již předvedli např. Ewa Farna, Emma Watson, Tom Cruise, Gwen Stefani, Cindy Crawford, Drew Barrymore, Judie Foster, Anna Kurnikovová a dokonce sám člen britské královské rodiny princ Harry.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2