Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Víte, jak se správně oholit a nejen do plavek?

Poslední dobou se hodně mluví o depilaci přirození. Také jste podlehli módě vyholení intimních partií? Nebo chcete snad teprve začít?

Trochu historie

V období před 4000 lety se již vyráběly první depilační krémy. Například ve starém Egyptě patřilo holení celého těla k dobrým mravům. Egypťané si dokonce trhali i vlasy! Holení přirození bylo samozřejmostí u obou pohlaví. Po nějaké době naopak nastoupila éra, kdy pubické ochlupení slavilo úspěch. Považovalo se za projev dospělosti a sexuality. V 17. století si ženy spalovaly chloupky trochu drastickou metodou - roztoky žíraviny. V roce 1915 se poprvé na titulní straně časopisu objevila modelka s vyholeným podpažím.

magazin.cz

 

Žiletka

Tato metoda je asi nejrozšířenější mezi ženami vůbec. Nejprve se řádně osprchujte v teplé vodě a snažte se si chloupky co nejvíce namočit, jsou totiž podstatně silnější než třeba na rukou. Naneste neparfémovaný gel nebo pěnu na holení, je dobré ji vyzkoušet předem třeba na podpaží, zda nevyvolá na kůži alergickou reakci. Je velice důležité použít opravdu ostrou žiletku. Vždy se holte směrem po růstu chloupků (jinak by chloupky zarůstaly a tvořily se více červené pupínky). Nikdy se neholte na sucho, kůže v okolí pohlavních orgánů je velmi citlivá a můžete si ji velice nepříjemně podráždit.

 

Depilační krémy

Bezbolestná metoda. Jediný problémem u ní je, že depilační krémy jsou lehce agresivní a mohou se tak objevit problémy se snášením tohoto krému a případné alergické reakce.

magazin.cz

 

Pár rad na závěr

Je velice důležité si po depilaci citlivou kůži vždy ošetřit krémem. Proti červeným tečkám použijte třeba dětský olejíček, nebo si potírejte oholenou kůži kostkami ledu. Někdo také radí potírání měsíčkovou indulonou, a někdo zase tuhým antiperspirantem bez alkoholu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1