Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jaké barvy nám sluší?

Svůj vzhled chce čas od času změnit snad každá žena či dívka, ať už proto, že potkala osudovou lásku, chce zvýšit své sebevědomí nebo tak činí jen z rozmaru.

Barevná typologie rozlišuje čtyři nejčastější typy žen

Blondýnkám s modrýma očima budou podle ní slušet studené jemné barvy, jako jsou všechny odstíny modré, zelené, také broskvová a meruňková. Ženy světlé až porcelánové pleti se středně plavými vlasy a modrýma očima patří k tzv. létu. Nosit by měly modré a růžové odstíny, vynikat budou v chladnějších jasných barvách, obzvláště v oblečení laděném do lila barvy zapůsobí velmi svůdně. Tabu pro ně však není ani čistě bílá či šedomodrá. Také ženy s měděnými vlasy a zelenýma očima by měly častěji volit teplé jemné tóny béžové, zelenkavé, oranžové. Ideální jsou pro ně rezavá a hnědá. Zimní typy ženy, což jsou brunetky s hnědýma očima, podtrhnou svůj šarm v tmavých teplých barvách. Velmi atraktivně zapůsobí například v kaštanové, v zlatohnědé, červenožluté, nafialovělé nebo sytě modré.

magazin.cz

 

Obecné rady profesionálních vizážistů s ohledem na výběr vhodných barev v sobě vždy nesou prvky dvou typů a tak si může každá žena sama vyzkoušet před zrcadlem, v jaké barvě bude vypadat nejlépe. Stačí k tomu několik šátků, svetrů, triček různých barev, které si přiloží k obličeji. Bude-li mít pocit, že obličej se tou kterou barvou úplně rozzáří, netřeba se obávat na takovou vsadit.

 

Jednotlivé barvy také ovlivňují vaše zdraví, takže vězte, že:

Fialová

Ovlivňuje činnost hypofýzy v kladném smyslu. Je symbolem člověka k sebeobětování se pro ideály, navozuje duševní rovnováhu a důstojnost v lidech.

 

Zelená

Ovlivňuje srdeční tlak a tep. Mírní bolesti hlavy i napětí. Podporuje uzdravení a zmírňuje i emocionální šoky. V oblasti psychiky usnadňuje přizpůsobit se cizímu prostředí. Kladně působí na pocit sounáležitosti, tvůrčí myšlení i na pocit štěstí a blaha. Je symbolem uzdravení a lásky.

 

Modrá

Ovlivňuje činnost štítné žlázy a má kromě toho antiseptické účinky. V oblasti psychiky povzbuzuje sebedůvěru, navozuje pOzitivní myšlenky, uklidňuje. Působí na čestnost, idealismus, porozumění i loajalitu, a to v kladném smyslu. Zvyšuje intelektuální činnost a duchovní rozvoj. Je symbolem schopnosti komunikace.

magazin.cz

 

Oranžová

Dobře působí na revmatismus i astma, pomáhá při únavě a depresi. V oblasti psychiky pomáhá odstraňovat úzkost z minulosti, podporuje myšlení, jejím působením se uvolňují zábrany, předsudky i různá omezení. Negativně ovlivňuje pocit pýchy a přemrštěné sebevědomí.

 

Žlutá

Ovlivňuje blahodárně játra, slinivku břišní, slezinu, pomáhá při odstraňování zácpy i zklidnění nervů, působí kladně na zánětlivá onemocnění i na udržení tělesné váhy. V oblasti psychiky navozuje optimismus, příjemné pocity, uvolněním pomáhá při intelektuální činnosti, může působit spíše na rozum, přičemž city zatlačuje do pozadí. Je symbolem vyvážené nálady a chuti do života.

 

Červená

Ovlivňuje zvýšenou tvorbu červených krvinek i krevní tlak, zlepšení napětí svalů. Zajišťuje příliv sil. Nedoporučuje se dlouhodobější působení, mohlo by vyvolat zánět kloubů. V oblasti psychiky dodává vitalitu, Odvahu, vede k iniciativnímu jednání, může působit jako afrodiziakum zvýšením vášně. Při dlouhodobém působení je zde nebezpečí násilných činů. Je symbolem dodávání energie.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!