Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

To je něco pro pivaře! Chlazení lahváčů

Pivaři pozor! Konečně si můžete pořídit levnou pomůcku, díky níž vám lahváč nezteplá ani na pláži.

Jak praví klasik, teplé pivo je horší než studená Němka. Není nad to, když si můžete vyprahlé hrdlo v parném letním horku svlažit parádně vychlazeným zlatavým mokem z orosené sklenice nebo láhve. Jenže jak pivo v láhvi udržet třeba na pláži ve správné teplotě? Někdo tento problém může řešit urychleným vyprázdněním půllitru, jinému by se mohlo hodit přenosné chlazení.

magazin.cz

 

Americká firma Corkcicle z Orlanda vymyslela způsob, jakým pivo, ale i jiné nápoje, v láhvi udržet vychlazené do posledního doušku. Chladicí prvek nazvaný Chillsner vypadá jako rampouch a vkládá se přímo dovnitř láhve. Na hrdle sedí jako zátka, ovšem je dutý a pivo můžete pít přímo skrze něj, a proto je každý lok stále osvěžující.

 

Hliníkový rampouch

Chillsner je vyroben z hliníkové skořápky, která je vyplněná speciálním termálním gelem. Před použitím je tedy nutné kovový rampouch nechat alespoň tři čtvrtě hodiny v mrazáku. Pak jen z láhve trošku upijete, aby vám pivo nevyteklo ven, rampouch pevně zasadíte do hrdla a už pijete. V prodávaném balení za třicet dolarů dostanete dva chladicí rampouchy a teplotně izolovaný box, který udrží Chillsner ve zmrazeném stavu.

magazin.cz

 

„Chillsner jsme vyrobili proto, že není nic horšího, než pít teplé pivo,“ tvrdí Kim Miller z firmy Corkcicle. „Pití piva má přinášet hlavně relaxaci a vychutnání, a když pivo zteplá, jste akorát nuceni jej rychle vypít, což si moc neužijete. Problém je, když chcete pít pivo ve velkém horku, třeba na pláži, u bazénu, při sportování, nebo někde na grilovací zahradní party. Když v takových podmínkách není pivo dobře vychlazené, skoro nemá cenu jej pít. Právě v těchto situacích se skvěle hodí náš Chillsner.“

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!