Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: archiv firmy

Chytrou peněženku neztratíte

Zařízení o velikosti kreditní karty promění vaši peněženku v chytrou hračku, kterou hned tak nikde nezapomenete.

Vyrazit v dnešní době ven bez peněženky a mobilního telefonu je už pro leckoho takřka nemyslitelné. Pokud máte děravou hlavu a stává se vám, že vyběhnete z domu jen tak nalehko, mohlo by vám pomoci chytré zařízení, které vás okamžitě upozorní kdykoliv někde peněženku či telefon zapomenete. Hračku využijete i v případě, že si na vás bude chtít smlsnout nějaký chmaták.

magazin.cz

 

Chytrá kartička

Obyčejná peněženka dostane „rozum“ díky zařízení velikosti obtloustlé kreditní karty nazvanému SmartWallit. Již před nějakým časem jej uvedla na trh stejnojmenná newyorkská firma, která se však při jeho návrhu nedokázala vyvarovat některých chybiček. Nyní firma připravuje o polovinu tenčí, vzhledově přitažlivější a funkčně dokonalejší verzi SmartWallit Pro, kterou prezentuje na serveru Kickstarter.

magazin.cz

 

SmartWallit Pro je tedy zařízení, jež snadno zasunete do peněženky na místo kreditní karty a díky němuž monitorujete její pohyb. Komunikuje se smartphonem přes rozhraní bluetooth 4.0 a k jeho ovládání je připravena detailní aplikace jak ve verzi pro iOS, tak i pro Android ve verzi 4.3 a vyšší. Díky tloušťce 4,2 mm a hmotnosti 10 g vaši jinak jistě tučně naditou peněženku nijak zásadně nezatíží. Akumulátor by měl zařízení udržet v provozu po dobu čtrnácti dnů.

 

Hlídací pes

A jak lze vlastně SmartWallet Pro využít? V první řadě jako varování, pokud necháte peněženku ležet na polici a odejdete. Telefon vás včas upozorní zvukovým oznámením. Stejně tak to funguje i obráceně, a pokud někde zapomenete telefon, zazpívá vám vestavěný bzučák ve SmartWallet Pro. V aplikaci lze nastavit i „No Disturb“ mód, který upozornění přechodně deaktivuje, pokud se pohybujete doma či v kanceláři.

magazin.cz

 

Patříte-li mezi notorické pohazovače osobních věci, můžete si se svojí peněženkou zahrát na schovávanou. Pomocí ovládací aplikace lze na dálku zapnout hlasitý zvukový signál ve SmartWallet Pro a sledovat na displeji vzdálenost od něj. Pak už snad nebude problém peněženku najít, i kdyby byla zakopnutá kdesi v neprobádaném koutě tmavé pracovny. A kdyby byla peněženka přeci jenom ztracená kdesi na ulici, lze její poslední známou polohu vystopovat na mapě. Škoda, že chybí GPS lokátor pro případ, že by s ní někdo utíkal do neznáma.

 

Finanční analytik

Další užitečnou funkcí ovládací aplikace může pro někoho být sledování používání peněženky a kontrola financí. Kdykoliv peněženku otevřete, uloží se aktuální poloha a na mobilu se nabídne dialog, kam lze zapsat množství utracených peněz a další detaily o platbě. Veškerá data mohou být synchronizována do cloudového úložiště, takže o ně nikdy nepřijdete.

magazin.cz

 

SmartWallet se prodává v několika barevných provedeních, jejichž cena na Kickstarteru začíná na 29 dolarech. V běžném prodeji by měl být k dispozici v květnu letošního roku, přičemž výrobce počítá s retailovou cenou 60 dolarů.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!