Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Asus mobily / foto: mobilmax.cz

Asus představil v Barceloně novinky, potěší hlavně kvalitním fotoaparátem a umělou inteligencí

Společnost Asus přichází na trh s novými modely telefonů, díky kterým se stane tvrdým soupeřem pro konkurenční značky. V rámci veletrhu MWC prezentovala smartphony řady ZenFone 5. generace.

ZenFone 5Z, ZenFone 5 a  ZenFone 5 Lite, které už brzy dorazí i na náš trh. Zpozornět by měl především ten, kdo pomýšlel na nový iPhone X, ale odradila ho příliš vysoká cena. Smartphony řady ZenFone 5 mu totiž směle šlapou na paty, ovšem vynikají podstatně nižší cenou.

Displej následuje módní diktát

Vříznutí displeje v horní části je momentální módní trend, který jako první odstartoval výše zmíněný iPhone X a Asus jeho styl následoval. Samotný „bezrámečkový“ displej u ZenPhone 5 a 5Z tvoří 6,2″ panel s rozlišením 2246 x 1080 px a poměrem stran 19:9. Displej pak zabírá úctyhodných 90 % čelní plochy, díky této inovaci si telefony zachovávají rozměry srovnatelné s běžnými 5,5" smartphony.

Umělá inteligence pro náročné uživatele

Telefon pohání výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 636 spolupracující s 4 GB nebo 6 GB operační pamětí. Pro uživatelská data lze využít úložiště o velikosti 64 GB. Baterie disponuje kapacitou 3300 mAh a její životnost lze prodloužit až o dva roky díky funkci chytré nabíjení QI charging. V telefonu je předinstalována poslední verze softwaru Android 8 Oreo s nadstavbou ZenUI 5.0.

Fotoaparát sám rozezná a upraví fotografii

Tuto skvělou vychytávku má na svědomí opět umělá inteligence, která se postará o co nejlepší výsledky vašeho focení. Kvalitní fotografování je totiž dalším pilířem, na kterém ASUS staví svoji jedinečnost oproti svým konkurentům. Na zádech naleznete hned dvojici fotoaparátů s rozlišením 12 Mpx. Hlavní snímač nabízí světelnost f/1.8 a druhý snímač je širokoúhlý, přední 8 Mpx fotoaparát slouží k focení selfie. 

Prostor pro rodinné selfíčko

Zajásat by měli ti z vás, kteří jsou nadšenci do selfie fotografií, telefony ZenFone totiž  používají větší úhel záběru fotoaparátu, který je 120°. Díky tomu se na selfíčko vejde v klidu celá rodina. U Asusu to sice úplná novinka není, neboť tuto možnost nabízí již současná řada telefonů ZenFone 4, konkurence však v tomto směru stále zaostává.

Asus ZenFone 5 Lite

Tento typ se sice řadí svojí výbavou jako nejníže postavený zástupce řady ZenFone, přesto i on má co nabídnout. Inovativní smartphone je jako první na světě vybavený systémem čtyř kamer s hlavním fotoaparátem s rozlišením 20 Mpx na přední straně a 16 Mpx na zadní straně se záběrem 120°. Nelze opomenout velikost LCD 5,7“ s Full HD+ rozlišením, která se vejde do těla telefonu o velikosti 5,2“. Spokojen může i ten, kdo používá dva operátory a potřebuje velké úložitě dat. K dispozici je totiž tripl slot, do kterého lze vložit dvě SIM karty a zároveň paměťovou kartu až 400 GB. Z dalších vychytávek jmenujme například rychlé odemykání telefonu pomocí snímání obličeje nebo čtečku otisků prstů.

Důvěřujte autorizovaným prodejcům

Počítá se, že tyto modely budou k dostání na našich pultech v průběhu dubna až června. Pokud čekat nevydržíte, můžete si zakoupit telefon ASUS Zenfone Max Plus, který je již měsíc v prodeji, a je to takový předvoj této pětkové řady. Doporučujeme vsadit na jistotu a zamířit k autorizovanému prodejci. Pouze ten ručí za to, že telefony ASUS  jsou určené pro český trh, a poskytuje na zakoupené zboží oficiální dvouletou záruku.

Asus představil v Barceloně novinky, potěší hlavně kvalitním fotoaparátem a umělou inteligencí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!