Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dobré kolo / foto: vasekupony.cz

Co byste měli vědět dříve, než zainvestujete do svého prvního kola

Rozhodli jste se toto léto strávit na cyklovýletech? Co byste měli vědět před koupí kola a na co byste si měli dát pozor?

 Nabízíme několik praktických rad, jak si vybrat to správné kolo. Pokud navíc využijete skvělé slevy na kola, určitě i něco ušetříte.

Jaký terén budete zdolávat?

Než se vydáte na nákup, musíte znát odpověď na tuto otázku. Terén je výchozí bod, od kterého se při výběru kola odrazíte. Pokud plánujete brázdit pole a lesy, hodí se vám horské kolo. Pokud si chcete vychutnat jen jízdu po městě nebo po cestách-necestách, volba padne na silniční či trekingové kolo. Při výběru konkrétní značky a modelu vám rádi pomohou ve specializovaných prodejnách. Širokou nabídku mají například v internetovém obchodě Hervis. Už jste si prohlédli jejich nabídku?

Internetový obchod Hervis kromě kvalitních kol nabízí i cyklistické helmy, cyklodíly, oblečení na cyklistiku či dokonce dětské sedačky a vozíky. Najdete zde zkrátka všechno. Chcete při nákupu i něco ušetřit? Tak potom neváhejte, navštivte portál Vašekupóny.cz a vybírejte si z množství slevových kupónů a kódů ty, které vám budou nejvíce vyhovovat. Hervis slevy, Kasa slevový kód nebo D-Sport sleva se přece vždy při nákupu hodí, no ne?

Pohodlí nadevše

Možná to zní jako zbytečné rozmazlování. V tomto případě jde však o nutnost, která hraničí s otázkou bezpečnosti. Při sezení na kole se musíte cítit pohodlně. Je proto důležité vybrat si ten správný bicykl, který vám bude sedět, a sžijete se s ním. Především dbejte o správný výběr velikosti rámu. Co byste přitom měli brát v úvahu? Vaši celkovou výšku a zvlášť délku nohou. U kol se velikost měří zpravidla v palcích. Možná tedy budete muset oprášit přepočítávání jednotek.

 

Tip 1: Správnou velikost horského kola jste si zvolili tehdy, když při stoji obkročmo nad kolem je odstup mezi horní (vodorovnou) rámovou trubkou a vašim rozkrokem asi 5 cm.

Tip 2Ideální výška sedla je taková, při které cyklista dosáhne patou napnuté nohy na pedál. Při jízdě má být zase noha ve spodní poloze pedálu mírně pokrčená.

Kvalita versus cena

Věčná otázka, zda kvalita odpovídá ceně, nás trápí nejen při výběru kol. Spolehlivost byste v tomto případě určitě neměli podceňovat. Můžete však nejprve popřemýšlet nad tím, jak často budete kolo používat. Potřebujete ho, abyste se dostali každý den do práce nebo na občasné výlety po nejbližším okolí? Je to jeden z faktorů, který rozhoduje o tom, kolik chcete/můžete do kola investovat.

Co byste měli vědět dříve, než zainvestujete do svého prvního kola

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!