Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zakrývací plachta / foto: Shutterstock

Chraňte svůj majetek speciálními krycími plachtami

Gril, bazén, dětské pískoviště, nebo třeba zahradní nábytek. Ale také stavební materiál či topivo různého druhu. To vše v letní sezoně necháváme víceméně bez povšimnutí a nezakryté. V zimě to už je ale jiné.

V létě k zakrývání totiž není důvod. Na rozdíl od zimních měsíců, během kterých by se zmíněné předměty mohly nenávratně poškodit. Sníh, mráz, ale i extrémně silný vítr, kterého si v poslední době užíváme do sytosti, zkrátka nesvědčí téměř nikomu a ničemu. 

Ochrana před počasím

Ne všichni ovšem disponujeme obrovskou stodolou či jinými prostory, do kterých můžeme vše nezbytné uskladnit. Pak na řadu přicházejí kvalitní zakrývací plachty, jejichž prvořadým úkolem je právě ochrana před počasím. 

Pozor na nekvalitní plachty

Na trhu najdete různé krycí plachty s oky, tedy s různou kvalitou. Tu bohužel poznáte až po určité době jejich používání. Nekvalitní plachty se trhají, drolí a praskají. A s prvním silnějším větrem odletí. Věřte, že vím, o čem mluvím. Jednu takovou plachtu jsem měla. Už ji nemám, vítr ji odvál. A to jsem ji měla zatíženou cihlami. 

Zaměřeno na kvalitu

Chcete-li se vyhnout scénářům, jež se nevyhnuly mně, měla by v hledáčku vašeho zájmu více než cena plachty být její kvalita. Zaměřte proto svou pozornost na plachty vyrobené z odolného kašírovaného polyetylenu, jež má ve svém portfoliu například společnost Plachty Štěpáník.

Odolá mrazu, horku i dešti 

Kašírovaný polyetylen je totiž nepromokavý materiál vyznačující se tepelnou stálostí v rozmezí od -40 °C do 60 °C. Neponičí jej tedy silný déšť, mráz ani horko. Pro krycí plachtu přímo ideální. A uskladněné věci pod ní ještě víc. 

Plachta, kterou vám neodnese vítr

Ochranu před větrem stejně jako snadnou manipulaci pak mají na starosti kovová oka umístěná po jejím obvodu, jimiž plachtu snadno upevníte. Materiál v okolí těchto ok je dvojnásobně zpevněn, nemusíte se proto obávat, že plachtu při manipulaci poškodíte.

Nakupujte na peplachty.cz

V nabídce společnosti Plachty Štěpáník navíc najdete krycí plachty různých velikostí i barev (modrá, zelená, bílá či průsvitná). Problémem ovšem nejsou ani plachty atypických rozměrů dle přání zákazníka. Věřte, že vše, co jimi před zimou zakryjete, bude na jaře neporušené opět připraveno k vašim službám.

K tomuto článku není otevřena diskuze