Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Interner v Praze / foto: Shutterstock

Dokážou všichni poskytovatelé internetu splnit to, co slibují?

V současné době se více než 40 % domácností připojuje k internetu skrze Wi-Fi. Postupně se však do obcí a měst zavádí vysokorychlostní kabelový internet.

Ovšem hlavní město je protkané kabely, a proto poskytovatelé tvrdě bojují o každého zákazníka, a to i nekalými způsoby, například klamavou reklamou. Většina poskytovatelů naslibuje modré z nebe, ale nakonec neposkytnou ani kvalitní podporu. Čemu tedy věřit? Jak vybrat vhodného poskytovatele internetu v Praze?

Spousta lidí vyhledává nejprve informace o firmách na internetu, a to konkrétně hodnocení ve vyhledávačích, srovnávačích a na firemních portálech. Bohužel, ani takovým recenzím se už nedá věřit, protože některé firmy si nechávají platit za to, že spamují chválou na klienta, ba dokonce očerňují konkurenci. Konkurenční boj je vskutku tvrdý.

Pokud nechcete věřit výmyslům…

Jestliže tedy chcete kabelový internet a vybíráte poskytovatele připojení, zřejmě vás zajímá, čemu můžete věřit, abyste neprohloupili a nenaletěli. Poskytovatelé většinou požadují uzavření smlouvy alespoň na rok, což je dlouhá doba, a tak je nezbytné svěřit důvěru spolehlivé firmě, která vám poskytne včetně stabilního internetu také perfektní podporu v případě problémů.

Jakmile do vyhledávače zadáte frázi „internet Praha“, zobrazí se vám celá řada společností nabízející danou službu. Pokud je pro vás důležitá prozákaznický přístup, obraťte se spíše na většího poskytovatele.

Jak postupovat při výběru poskytovatele připojení?

V první řadě oslovte alespoň tři až čtyři společnosti, aby vám poskytly potřebné informace. Důležité je, aby byl personál ochotný a milý. V případě, že vám některý poskytovatel ani neodpoví, tak od něj dejte ihned ruce pryč, protože v okamžiku, kdy by nastal nějaký problém, byste se nedočkali včasného a rychlého řešení.

Pokud je pro vás naopak prioritou cena, tak i zde existuje možnost. Třeba taková společnost AIM zaznamenala vysokou poptávku po levném internetu v některých pražských lokalitách, a proto nabízí speciální tarify, jejichž cena startuje na 200 korunách. Ukázkovým příkladem je internet Stodůlky, kde poskytovatel AIM působí už od roku 2005.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze