Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Titanic / foto: shutterstock

Titanic ožije v původní podobě a poplaví se po své osudové cestě

Replika luxusního parníku věrně kopíruje předchozí kolos a vody Atlantiku má brázdit již v roce 2022.

Tragický příběh největší luxusní lodi tehdejší doby dodnes fascinuje mnohé nadšence, o čemž svědčí například celá řada dokumentárních i celovečerních filmů, které se snaží o rekapitulaci celé události. Pro skalní fanoušky přichází skvělá zpráva. Blíží se totiž doba, kdy Titanic v původní podobě vyrazí po své historické trase, která se mu v roce 1912 stala osudnou.

Dlouho očekávaný projekt

O jeho znovuzrození se zasloužil australský milionář Clive Palmer, prezident námořní společnosti Blue Star Line, který přišel s myšlenkou rekonstrukce Titaniku v jeho původní podobě. Projekt odstartoval již v roce 1998 a od roku 2012 se naplno rozběhl v Číně, kde momentálně probíhají poslední dokončovací práce. Vzniká tak Titanic II., luxusní zaoceánský parník, který bude oproti svému předchůdci vybaven těmi nejmodernějšími technologiemi 21. století a bude jištěn nejnovějšími navigačními a bezpečnostními systémy. Svým cestujícím nabídne jedinečný zážitek z plavby, která bude zaměřena na historii této britské lodi a její osudovou cestu.

Bezpečnost především

Původní plán počítal se spuštěním lodi už v roce 2016, rok předtím však společnost zasáhly problémy s licenčními poplatky, a tak byla stavba lodi na nějaký čas pozastavena. Stavební práce se nanovo rozběhly v roce 2018 a nyní se počítá s tím, že Titanic II. by měl vyplout z New Yorku po původní historické trase v roce 2022. Bude tak kopírovat stejnou trasu, na které se ve vodách Atlantského oceánu 14. dubna 1912 Titanic potopil. Do oceánských hlubin se odebral po třech hodinách od střetu s ledovcem, který jej fatálně poškodil, a se sebou vzal také 1 500 cestujících, kteří v ledových vodách Atlantského oceánu zahynuli. Aby Palmerova společnost vyloučila jakoukoliv možnost podobného scénáře a zajistila cestujícím bezpečnou a klidnou plavbu, proběhne v Singapuru ještě před uvedením Titanicu II. na trh rozsáhlá série bezpečnostních testů.

Titanic ožije v původní podobě a poplaví se po své osudové cestě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!