Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Princess Plus / foto: Shutterstock

Princess Plus, iPhone za tři mega

U rakouského designéra šperků Petera Aloissona nakupují výhradně snobové z celého světa.

A není divu – jeho díla jsou opulentní, mnohdy snad až příliš vyzývavá a stavící se okázale na odiv, zároveň však stojí tak horentní sumy, že o nich běžný smrtelník může jenom snít.

Telefon s diamanty a zlatem

magazin.cz
Tentokrát si vzal Aloisson na paškál lehké „vylepšení“ oblíbeného mobilu iPhone od společnosti Apple. Ten sám o sobě nepatří k nejlevnějším, jelikož celosvětová poptávka po něm je stále vyšší než nabídka (Apple tento stav udržuje schválně, aby mohl draho prodávat), ovšem z patnáctitisícového lifestylového doplňku udělal Aloisson klenot bezmála za tři milióny korun.

Abychom byli přesní, můžete si ho pořídit za 176 400 dolarů. Ani o cent víc. Ani nechceme vědět, na kolik by diamanty a zlatem ověšený iPhone Čechy vyšel, kdyby ještě platil kurz dolaru vůči koruně z doby před několika lety.

Jsou i levnější

magazin.cz
K nepoznání předělaný iPhone nese hrdý název Princess Plus a je vykládán 318 kusy prvotřídních diamantů. Aby telefon nepůsobil náhodou příliš levně, rozhodl se ho designér ještě obtáhnout bohatou vrstvou osmnáctikarátového zlata.

Pokud patříte k nižším patrům žebříčku boháčů, možná vezmete zavděk „osekanými“ modely. Ten bez zlata, pouze s diamanty, přijde na 66 150 dolarů (tedy milión a šedesát tisíc korun). I tak to je každopádně více, než kolik stojí diamantový iPhone od konkurenčního designéra Alexandra Amose. Ten bude váš za pouhých 41 000 dolarů (660 tisíc Kč).

Jak vidíte, vybere si každý. Lépe řečeno: každý boháč...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 162