Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Steve Jobs / foto: Photo Oz / Shutterstock.com

Apple v moci americké vlády. O zvláštních produktech nevěděl ani sám Jobs

Kdo by dne neznal společnost Apple a její produkty. Prakticky každý druhý vlastní alespoň mobilní telefon s nakousnutým jablíčkem. Věděli jste ale, že v minulosti vzniklo několik produktů ryze pro americkou vládu?

Společnost Apple se za poslední roky razantně změnila. Zatímco dříve nebyl problém udržet pár tajemství, dnes už se stěží utají to, co se chystá v příštích měsících. Zhruba před patnácti lety by se dalo říct, že společnost Apple byla skvělým “secret keeperem” čili někým, kdo dokáže udržet tajemství opravdu spolehlivě. Dokazuje to fakt, že se právě před patnácti lety pracovalo na produktu, o kterém nevěděl ani sám Steve Jobs, a to onu společnost založil.

Konkrétně mluvíme o tajné výrobě iPodu, který byl velice zvláštní. Zvláštní byl například v tom, že měl sloužit pro potřeby americké vlády.

iPod

Dodnes o něm ví jen hrstka lidí

To, že se jednalo o dobře utajované tajemství, svědčí i fakt, že dodnes o zvláštním iPodu ví opravdu jenom hrstka lidí. A ani ti si ale nejsou jistí tím, k čemu měl vyráběný iPod pro americkou vládu vlastně sloužit.

Pravděpodobně se mělo jednat o zařízení, které mělo být na přání Ministerstva energetiky, respektive pro externího dodavatele amerického Ministerstva energetiky. Do iPodu se tehdy měl přidat specifický hardware, s jehož pomocí se měla do zařízení ukládat data, a to zcela nezjistitelně.

Apple

Podobných zařízení vznikají stovky

I když se může zdát, že se společnost Apple tímto provinila, pravdou je, že podobně vzniká celá spousta zařízení po celém světě a nepodílí se na nich jen společnost Apple. Prakticky denně vznikají zařízení, která mají sloužit ke špehování nebo k ovlivňování lidí, některé dokonce mají ovládat počasí. A proč se o nich nemluví? Protože o nich prakticky nikdo neví. To je ostatně záruka toho, že se informace nedostane na povrch - zkrátka se o dané věci nesmí nikomu říct.

Apple v moci americké vlády. O zvláštních produktech nevěděl ani sám Jobs

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!