Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Snowboarding na chodníku

Díky casterboardům se na chodníku projedete stejně jako na sjezdovce.

Sníh v našem mírném pásmu je stále vzácnějším úkazem, na ledovce člověk nemůže jezdit každý den, a tak příležitostí k jízdě na snowboardu zdaleka není tolik, kolik bychom si přáli.

Na prkně i na betonu
Na západě se však rozvíjí nová móda, která by tento problém mohla snadno vyřešit. Jejím předmětem jsou takzvané „casterboardy“ a je jen otázkou času, kdy se dostanou i k nám.

Na první pohled může připomínat prostý skateboard, ovšem na rozdíl od něj nemá čtyři, ale jen dvě kolečka a jízda na něm tak o poznání více připomíná sjíždění sjezdovky – i když jste zrovna jen na chodníku či silnici.

Díky tomu, že máte pod každou nohou jen jedno kolečko, je o poznání jednodušší docílit svižného natáčení do zatáček prostým zatížením jedné strany. Požitek z jízdy se tak v určitých situacích skutečně vyrovná snowboardingu.

Na trénink skvělé
Oproti skateboardu se ale musíte smířit s tím, že kromě sjezdu si nevychutnáte plejádu všech možných tríčků, tedy aspoň ne v takové míře. Casterboard je o poznání nestabilnější a sundání jedné nohy z desky pravděpodobně neskončí dobře. Některé z nich jsou však na triky přeci jen uzpůsobené lépe než jiné, proto se vyplatí dobře vybírat.

Společnosti vyrábějící casterboardy ale také upozorňují, že nejde o nic pro zaryté fandy „skejtu“, ale mnohem spíše o prostředek k tréninku snowboardových technik i mimo sjezdovku.

Věrné vlastnosti této novinky si prý pochvalují i někteří profesionální prknaři, kteří díky ní mimo sezónu nezakrní.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60