Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Elektromotorka / foto: Dabmotors

Concept-E: prototyp elektrického motocyklu jako vize blízké budoucnosti

Maximální výkon s minimální hlučností, to je hlavní myšlenka francouzské společnosti DAB motors, která představuje vlastní prototyp elektrického super motocyklu.

Auta na elektrický pohon již vstoupila na trh, a ač mají řadu příznivců i odpůrců, není pochyb o tom, že se mobilita v budoucnosti bude ubírat tímto směrem. V ulicích se s nimi setkáváme stále častěji a jejich výrobci mají za cíl zcela jimi nahradit klasické motory. Lákají hlavně na nulové emise a nízkou hlučnost, zároveň poukazují na jednodušší a finančně výhodnější údržbu vozidla.

Designová novinka s nulovými emisemi

Francouzská společnost DAB motors nyní představila prototyp elektrického super motocyklu, který prezentuje jako novou vizi budoucí mobility na dvou kolech. Pro společnost jde o první model s nulovými emisemi v čistém a minimalistickém stylu, který se však ve všem vyrovná plnohodnotnému motocyklu. Promyšlený design tvoří horizontální linie vyjadřující jednoduchost, naopak šikmá čára ztělesňuje dynamiku a vyvolává pocity rychlosti a volnosti. 

Concept-E

Nadstandardní výbava elektrického krasavce

Elektrický motocykl je vybaven motorem o výkonu 10 kW a lithium-iontovou baterií 51,8 V, což umožňuje pohodlný dojezd 110 km a maximální rychlost 105 km/h. Prototyp je vybaven rámem z uhlíkových vláken, CNC hliníkovými brzdami Beringer a řemenovým pohonem Gates běžícím na hliníkově opracovaných kladkách, aby se maximalizoval výkon a minimalizoval hluk. V horní vidlici je namontován LED tachometr.

Řidítka elektromotorky

Do speciální přihrádky může řidič umístit svůj chytrý telefon, který lze bezdrátově nabíjet, a součástí výbavy je také přehledný displej, který ukazuje nabití baterie a informace o geolokaci. Ač se zatím jedná pouze o prototyp, společnost DAB motors věří, že se brzy bude vyrábět sériově. Zbývá jen počkat, kdy a za jakou cenu.

 

Zdroj:

https://www.curioctopus.it/read/34615/concept-e:-un-azienda-presenta-il-prototipo-di-una-supermoto-elettrica

https://dabmotors.com/concept-e/

 

Concept-E: prototyp elektrického motocyklu jako vize blízké budoucnosti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!