Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: 3dconnexion.com

3D myš, na hry jako dělaná

Pracujete v trojdimenzionálním programu? Hrajete hry? Pak vás tenhle výdobytek technologie zaujme.

S myší a klávesnicí se to má jako s demokracií – je to asi to nejlepší, co lidstvo v daném oboru vynalezlo, ale o dokonalosti se ani zdaleka mluvit nedá. Jistě, je těžké si představit něco lepšího – dokud si to neosaháte.

Nové ovládání

magazin.cz
V běžné práci asi zaběhnutý tandem jen tak něco nenahradí, ovšem pro herní fajnšmekry a grafiky by nový výrobek z dílny společnosti 3DConnexion mohl být jako dělaný. Jedná se totiž o svého druhu 3D myš!

Jmenuje se SpaceNavigator a svému názvu rozhodně ostudu nedělá – ve 3D prostoru je jako doma. Můžete ji lehce mačkat, točit či naklánět a docílit tak naprosto precizních pohybů v prostředí o třech rozměrech.

Na hry jako ušitá
V přímém ovládání mnozí našli doslova drogu, která je sama o sobě zábavná. Kromě přínosu pro práci profesionálů se navíc dá použít i pro herní potřeby.

Výrobce se chytil šance a hodlá SpaceNavigator prosadit ve virtuálním světě Second Life. Popravdě, tahle myšlenka se nám velmi zamlouvá a troufáme si tvrdit, že něco takového tenhle projekt potřebuje. Přispěje to totiž k větší identifikaci s virtuální, dosud až příliš odtažitou postavou.

Uvidíme, jakou bude mít SpaceNavigator budoucnost a zda se někdy propracuje i dále za hranice počítačových her a grafických programů.

Cena přitom není vůbec přemrštěná, za padesát euro, tedy zhruba 1300 Kč seženete základní, plně funkční edici.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 170