Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
MV Agusta Bestiale / foto: Shutterstock

Motorkáři, třeste se! Bestiale je tady!

Kladné ohlasy, nadšený řev a kilometry poslintaných koberců vykonaly své. Radikální koncept MV Agusta Bestiale se dočká limitované sériové výroby.

Koncept futuristického biku MV Agusta s trefnou visačkou Bestiale byl jedním z magnetů loňské říjnové výstavy motocyklů v Paříži. O jeho uvedení na svět se postaral třicetiletý žabožrout nigerijského původu Yacouba Galle, který sem tam vytasí z rukávu nějaký ten povedený koncept či úpravičku. Yacouba navíc není ve světě motocyklů žádným nováčkem. Kromě práce testovacího pilota se zúčastnil například proslulé čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans a stojí i za tolik diskutovaným reklamním videoklipem KTM.

Stažený klip KTM

magazin.cz
Yacouba si vzal tentokrát na mušku osvědčenou MV Agustu, konkrétně její model Brutale 910. Tenhle naháč není ničím jiným než odstrojenou a upravenou verzí supersportu F4, což je dobrý příslib při tvorbě extrémního biku, jakým Bestiale bezpochyby je.

Agustě Bestiale ponechal původní techniku. Tedy trubkový rám, obrácenou vidlici Marzocchi Magnum, jednoramennou kyvku s tlumičem Sachs a čtyřtaktní řadový čtyřválec o objemu 909 ccm. Jeho standardní výkon 139 koní byl vyšpičkován na zvučnějších 151 kobylek při 11 000 otáčkách a suchá hmotnost klesla ze 185 na 178 kg.

magazin.cz
Nová je logicky atraktivní kapotáž plná ostře řezaných linií doplněná o řadu netradičních prvků. U produkční verze se bohužel nedočkáme agresivního předního světlometu kombinujícím xenonovou výbojku s LED diodami, který dodával Bestiale v Paříži hodně luxusní kukuč.

Kromě této úpravy a nové koncovky výfuku však zůstává vše při starém, což je jistě velmi dobrá zpráva.

Stejně jako ta, že kromě limitované série bude pro stávající majitele MV Agusty Brutale připraven i přestavbový kit. Ceny a počty připravované edice zatím nejsou bohužel k dispozici, ale samotná zpráva o uvedení Bestiale do výroby nás jednoduše zahřála u srdce.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 157